26 May 2010

Şakşuka Nedir - Şakşuka Nasıl Yapılır ?

Tarık Mengüç'le bir anda popüler hale gelen ve hammadesi patlıcan olan Şakşuka nasıl yapılır ondan bahsedelim. Özellikle yakıcı yaz aylarında soğukta yenebilen bir yemek olduğu için tercih sebebiniz olabilir. Birde yanına soğuk bir Efes Pilsen açtınız mı, değmeyin keyfinize :)

Peki bu Şakşuka nedir ve Şakşuka nasıl yapılır ?




Malzemeler Neler ?

  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet sivri bibber
  • 3 adet domates
  • 3 adet sarımsak
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1/2 bardak su
  • tuz

Şakşuka Tarifi ve Yapılışı

Patlıcanları alacalı olarak soyalım ve bütün malzemelerimizi küp küp doğrayarak ayrı kaplarak alalım. Bir büyük tavaya sıvıyağı döküp patlıcanları kızartalım. Kızaran patlıcanları tavadan alıp, fazla yağı döktükten sonra biberleri tavaya alıp hafifçe kızartalım ve domatesleri ilave edip güzelce kavuralım. Domatesli biberlerin üzerine önceden kızarttığımız patlıcanları, ince ince doğranmış sarımsağı ve 1/2 bardak suyu ilave edip biraz birlikte pişirelim. Suyunu hafifçe çekince ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Sarımsaklı yoğurtla ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyetle Yiyiniz :P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...