31 Eki 2009

Mozilla Firefox Sürekli Çıkışta !

Mozilla FirefoxSunduğu hizmetleri ve eklentileri ile kendi alanındaki piyasada her geçen gün söz sahibi olamaya başlayan Mozilla Firefox yöneticileri 8 hafta içerisinde 30 milyon yeni kullanıcıya ulaştıklarını dile getirdi. Yapılan bu ilginç açıklama da beraberinde soru işaretlerini getirdi.

Peki nasıl bir anda bu kadar ek kullanıcıya ulaştılar?

Mozilla Europe'tan Tristan Nitot bu istatistiki rakamın Mozilla Firefox kurulu olan bilgisayarlardaki güncelleme kontrolü sırasında kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Güncelleme taleplerini ölçerek günlük aktif Firefox kullanıcı sayısını belirleyen Mozilla yöneticileri, çıkan sonucu 3 ile çarpıyor. Bunun sebebini de hergün internete girmeyen kullanıcılarıda kapsayıp hesaplamak olduklarını belirtiyor. Buna göre incelersek, şuanki iddia edilen 30 milyonluk kullanıcı artışı aslında 10 milyon küsür güncelleme isteğinden hesaplanmış oluyor.

Mozilla Firefox yöneticisi John Lilly, bu aşırı artışı okulların açılması ile birlikte çocuklara alınan yeni bilgisayarlara bağlıyor.

Tarayıcı pazarında ise Firefox'un ataklarından sonra son durum şöyle; İnternet Explorer kullanıcı sayısı %1.26 değerinde düşerek %65.71'e geriliyor. Mozilla Firefox ise %0.77 artarak değerini %23.75'e yükseltiyor. Bunun dışında hala tek haneli rakamlar ile varlığını sürdüren Safari, Chrome ve Opera gibi tarayıcılar bu pazarın epey dışında kalmış gibi gözüküyor.

1 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...