Son zamanlarda her sene ortaya çıkan farklı farklı grip çeşitleri ve bu griplerden rant sağlamaya çalışanlara inat bende bir grip akımı oluşturmaya karar verdim. Bu da bir nevi "Webmaster Gribi" olarak tanımlanabilir. Fakat bizim grip gayet gerçekçi ve pek çok kişinin muzdarip olduğu bir rahatsızlık...
Yalnız öncelikle sitenizin gerçekten ne durumda olduğuna karar verebilmeniz için, Kaan Gülten'in (Nam-ı diğer SeoHocası) Filtre Tespit Sistemi yazısını incelemenizi ve Filtre Tespit aracını kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Şimdi gelelim Sandbox Gribi adlı yazımızın ilk tedavi yöntemine...
Siteniz Sandbox'ta olsun/olmasın uymanız gereken bir tedaviden bahsedelim:
Blog Güncellemesi
Oluşturduğunuz sitenin yayın tarzı Blog formatındaysa, işimiz daha kolay. Blogunuz Sandbox gribine yakalanmışsa, bunu en zararsız ve etkili bir biçimde atlatmak için ihtiyacımız olan ilk şey; sanal şırınga yardımıyla, blogumuza özgün içerik zerketmek. Yani blogumuzda dolaşan Sandbox virüsüne karşı savaş açmak suretiyle, site içerisine özgün içerik bombası atıyoruz. Tabi hayattaki herşey de olduğu gibi bunda da bir ölçü mevcut. Sonuçta herşeyin fazlası zarar...
Elinizden geldiği kadarıyla, günlük en az 1, en fazla da 2-3 yazı girişi sağlamalısınız. Ancak kendinizi zorlamaya gerek yok. Bu yüzden günde 1 tane özgün ve kısa sayılamayacak uzunlukta bir içeriği sitenize göndermeniz gerekmektedir.
Website Güncellemesi
Firma sitesi veya ürün satışı odaklı sitelerde genelde, tek bir tanıtım sayfası olur. Bunlar için nasıl bir güncelleme olabilir sorusunu da yanıtlayalım hemen:
Sattığınız ürünle alakalı olarak 2-3 tanıtım sayfası açabilir ve bu sayfalara ürün detayları olarak tamamen özgün ve bilgilendirici içerikler girebilirsiniz. Ana sayfa üzerinden de, bu açtığınız sayfaları tanıtmak amaçlı, kısa pasajlar şeklinde "Devamı için tıklayın" tarzında bağlantılar oluşturabilirsiniz. Amaç tabiki Google'a karşı taze içerik üretip bunu ana sayfada tanıtmak.
Bu işlemleri düzenli olarak ve abartmadan sitelerinize uygulayabilirsiniz.
Sandbox Gribi ve Korunma Yolları'nın ikinci yazısını önümüzdeki günlerde paylaşabilirim.
Bu yazıyı kayda değer bulduysanız, yorumunuzu da eksik etmezsiniz umarım :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;
1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...