11 Eyl 2009

Deprem Korkusu


Hep merak etmişimdir, depremi ve deprem korkusunu.Bu ana dek hiç yaşamamıştım.Sonunda yaşamış oldum.Allah kimseye yaşatmasın.Hiç umulmadık bir anda yakalıyor deprem.4.5 Şiddetinde sallandı şehir.Her zaman hazırlıklı olmalı insan...Her an her şeye.


Tarih:10 Eylül 2009
Saat:9.29
Yer:Konya merkez


Koltukta uzanmış yatıyordum.Oruçla geçen bir günün sonrası yemek yemenin huzuruyla yatıyordum.Birden yanımdaki pencere üzerime düşecek gibi zangır zangır titremeye başladı.Gözümün gördüğü herşey yerinden oynuyor.Her zaman baktığın duvarlar canlanmış ve tehdit eder gibi bakıyor.Yer ayaklarımın altından kayıyor.Her zaman dalga gectiğim, hakkında şiirler yazdığım ecelin yüzüne bakar buldum kendimi birden.Ve kaçacak hiç bir yer yok.İnsan büyük bir şoka giriyor.
Ve birden elektirikler kesildi.Dışardan çığlık sesleri geliyor.Kardeşim banyoda, annem ona bağırıyor "Havlunu al çık çabuk, deprem oluyor".Evimiz 1.Katta ve hemen bahçeye koşuyoruz.Tüm Konya dışarda(Çünkü Konya böyle depremler fazla yaşamamıştır).

15 Dakika sonra elektirikler geldi ve eve girdik.Dün gecede uyumamama rağmen bu gecemde uykusuz geçiyor.

Ve sonrası; Bütün hatlar kilitle, kimseye ulaşılamıyor, televizyonlar sürekli uyarıyor, herkes panik halinde.Çok kötü bir durum.Allah kimseye yaşatmasın.Her zaman gitmeye hazır olmalı insan...

6 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Deprem ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Her türlü önlemi alıp en son takdiri Allah'a bırakmamız gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. bU YAZIYI YAZDIKTAN 2 saat sonra gene sallandık.Bu seferki 4.7 şiddetindeydi.Bizde tüm geceyi dışarda çadırda geçirdik.Tekrarlamasından korkuyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun akunsacan. Deprem ile yaşamaya alışmalıyız ama gerekli tedbirleri alarak tabiki. Sonuçta bu doğal afet ve Allah'tan gelen bir emir.

    Tekrar geçmiş olsun. Can ve mal kaybı yoktur inşallah?

    YanıtlaSil
  4. Yok çok şükür.Hiç can ve mal kaybı yok.Ama bazı yaralanmalara var.Bazı korkan vatandaşlar camdan atlamış.Onun dışında birşey yok.Yaklaşık 200 yıldır konyada deprem olmamış.Osmanlı kayıtlarınıda incelemişler şimdiye kadar konyanın gördüğü en şiddetli deprem dünküymüş.Haliyle buda çok korkuttu bizi.Alışkın olmayınca...Gerekli tedbirleri aldık zaten.2 gün daha bahçede yatacağız.Arada eve giriyoruz.Görevliler daha büyüğü olmaz diyorlor...İnşallah kısa sürer

    YanıtlaSil
  5. Bir daha da olmaz umarım ;) Geçmiş olsun tekrar..

    YanıtlaSil
  6. Allah razı olsun...İnşallah olmaz.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...