4 Eki 2009

Yaş 15 Yarışma Programındaki Rezalet

Fox Tv'nin yeni yayına giren yarışma programlarından biri olan "Yaş 15" hakkında birkaç düşüncemi paylaşmak istiyorum.

Yaş 15 Yarışma Programı
Öncelikle reyting nedir bunu öğrenelim:

Reyting: İngilizce anlamı Rating olan ve dilimize Reyting olarak giriş yapan, genel anlamda televizyonların izlenme oranını belirleme de kullanılan bir tabirdir. (Bkz: Reyting Nedir?) Yani izleyicinin ilgisini çekme maksatıyla yapılan türlü türlü şaklabanlıktan öteye gidemeyen bir kavramdır.

Neyse...

Yaş 15 Yarışması: Adı üstünde, 15 yaşındaki 10 yetenekli genç kızın yarıştığı bir show yarışmasıdır. Fox Tv resmi sitesinin açıklaması:


Sunucu: Hande Ataizi, Jess Molho
Jüri üyeleri: Yeşim Salkım, Nevin Serengil, Şafak Karaman, Sinan Akçıl

Genç yetenekler FOX'ta!
Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan elemelerden sonra seçilen 15 yaşındaki 10 yetenekli genç kız, deneyimli Jüri üyelerinin karşısında şarkı söylüyor.
Anneleri de kızlarını bu yarışmaya hazırlıyor...

Yarışmanın birincisi, Medyapım'ın bir dizisinde başrol oyuncusu olma şansı yakalıyor.


Buraya kadar herşey tamam. Gayet güzel bir düşünce! Peki sorun ne diyebilirsiniz. Sorun bu genç (Çocuk sayılır) kızların yarışma adı altında yaptıkları ya da yaptırıldıkları gösteride! Bu kızların giydikleri mini etek, pardon mini etek baya ucuz kaldı; mini etek süsü verilmiş şortlar ile ne tarz bir show yaptıklarını merak ediyorum. Ses zaten yok denecek kadar kötü, ama önemli olan bu kızları reyting uğruna sömürmek. Daha hayatı yeni yeni öğrenmeye başlayan bu kızların orasını burasını açarak, halkın gözleri önüne koymak neyin reytingidir ya da neyin kanıtıdır bilemiyorum.

Burada kimsenin ahlak kavramını sorgulamıyorum. Ayrıca bana göre ahlak çok göreceli bir kavramdır. Neye göre ve kime göre ahlak bu tartışılır. Bunu da tartışacak tecrübeye ve sabıra sahip biri değilim. Oyüzden Fox Tv'nin bu skandal derecesindeki rezaletine bir dur demesini istiyorum. Çünkü bu ülke daha yeni yeni atlattı çocuk pornosu istismarını! Birde bu tarz yarışmalar ile gençliğin beynini sulandırmak ve kafa karışıklığına yol açmak hiç etik bir davranış değil.

"Bir Şarkısın Sen" yarışmasından esinlenerek yapıldığını düşünmüştüm fakat görüntüyü gördüğümde gerçekten şoke oldum. Eminim siz takipçilerimizde ve Türk milleti de bu durumdan en az benim kadar rahatsızdır.

Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

11 yorum:

  1. Eğer bir kız 15 yaşında ünlü olmaya adım atmışsa , o kız k.şardır :)

    YanıtlaSil
  2. Kaşarlık la bi alakası yok aslında o yaşta ki gençler hep bir hayal içindedir bu yüzden ne yaptıklarını bilmezler çünkü akılları başlarında değildir ve birde aillerin akılsızlığı da eklenince olay artada

    YanıtlaSil
  3. O Programı hiç izlemedim.Kumandanın tuşu o saatlerde Fox' geldiğinde yazık be deyip geçmişimdir.Gerçektende rezalet.

    YanıtlaSil
  4. Allah sonumuzu hayır etsin!

    YanıtlaSil
  5. http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx bu siteden şikayette bulunabilirsin.

    YanıtlaSil
  6. @Eser, Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  7. Şahsen yazıyı okumadan önce şikayet etmiştim. Tam bir rezalet. Fikirdaşlarım olmasından çok memnunum.

    YanıtlaSil
  8. @Eser,teşekkürler ben üstüme düşeni yaparak bu durumda şikayetci olduğumu belirttim.

    YanıtlaSil
  9. şikayetini belirttiğin için sağ olasın kardeş... umarım bu şikayetlerin bi faydası oalcaktır...

    YanıtlaSil
  10. Ne kızlarda ne de onları açık saçık giydirip onları oraya koyanda suç var. Asıl suç; Ailede! Ailesi zaten bunu biliyor.
    Bunu yapanlarda zaten hayır yok :)
    Sonuç olarak bende rezalet olduğuna katılıyorum ve esas suçun aileden kaynaklandığını düşünüyorum. Kızların kaşarlıkla ilgisi yok.

    YanıtlaSil
  11. Kimsenin suçu yok beğenmeyen kumandasını alır değiştirir kanalı. Alan memnun satan memnun, sizlere ne oluyor kuzum. Biraz rahat bırakın, özgür bırakın insanları. İnsanlara böyle yasaklar, kısıtlamalar koydukça onlar daha da çok yapıyorlar o bastırılmış duyguları yüzünden. Sonra ya kocaya kaçarlar ya da kötü yola düşerler. Ondan sonra da üzülüp ağlamayın sakın!!!

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...