28 Tem 2008

Yeni Arama Motoru Cuil, Google'ye Rakip Oldu.

Evet arkadaşlar yeni bir arama motoru olan Cuil, Google'yi sollama planları yapıyormuş. Aldığım bilgilere göre Google'da görev yapmış olan mühendisler tarafından kurulan Cuil indekslediği sayfa sayısı bakımından Google’ı geride bıraktığını iddia ediyor.

Tabi bunun gibi birçok arama motoru Google ile savaş halinde, ancak 1 Trilyon sayfa indexlemesiyle Google Rakip tanımaz gibi gözüküyor.

Gelelim Cuil'in özelliklerine; Cuil’in kurucularından Tom Costello şirket hakkında açıklama yaparken arama teknolojilerinde elde ettikleri mesafenin Web’in büyük bölümünün indekslenmesini sağladığını ifade etti.

Cuil, sayfaları Google gibi ziyaret sayısı ve web linklerine göre indekslemenin yanında, her sayfanın genel içeriğini tanıma ve kullanıcının aramada kullandığı anahtar kelimelerin analizi gibi ekstra yeteneklerine güveniyor.

Adres; www.cuil.com

2 yorum:

  1. pek hoşuma gitmedi açıkçası. çok basit bir servis arayüzü de öyle

    YanıtlaSil
  2. Dediğin doğru, Yani çok basitmiş gibi geliyor insana ama Google'ye karşı bu kadar iddialı olduklarına göre vardır bir numarası :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...