23 Eki 2008

Blog Akımı


Bir blogger olarak bu konuya ucandan da olsa bir değinme gereği hissettim.Her alanda belirli zamanlar içinde akım değişikleri olur.İnternet alanında ise ilk akım Forum sistemleri yıllardır kullanılmakta.Ancak artık %75 i kullanılmayacak derecede.Bir çöplükten hiç farkı kalmayan forumlar artık yerini blog sistemlerine bırakmakta.

Blogun +ları kendimce forumlardan çok çok fazla.

Öncelikle forumların en sevmediğim huyu (Mecburlar) üyelik sistemi.Sözde uyanıklar birde üyelik olmadan forumu ziyarete kapatıyorlar.Şahsen böyle forumlarla hiç ilgilenmeden kapatıyorum..hani üye olurlar diye bekleyenler varsa (:

Bir diğer husus ise download olayı.Linki görmek için üye olmamız..Bloglar bunu ortadan kaldırıyorlar.


Durum böyle olunca foruma alışık webmasterlar yavaş yavaş yabancı oldukları blog sistemlerine kaymaya başladılar.10 blogcudan en az 3-4 ü forumlardan gelmedir.Bu kaymanında gerçek blog yazarlarına kötü etkileri olmuyor değil.En kısasından şu örneği vereyim.Bir blog yazarı yazısını 10-20 dk içersinde hazırlıyor ise,Forumdan gelme bir master 20 dk içersinde 50 60 spam yazı eklemekte.Blog düşüncesini tam olarak kavrayana kadar bu böyle devam edicek gibide gözüküyor...

Wordpress ve blogger şimdiki gözdeler olarak gözükmekte.Yeni bir sistem çıkana dek Love u Wp Love u Bg...

2 yorum:

  1. Evet şu Forumlardaki Üye olmaya zorlanan içerikler yüzünden aradığım bir programı vs. kullanmak için çok fazla zaman harcıyorum. Üye olduk diyelim, o programı indirdikten sonra daha adını bile hatırlamıyorum forumun.! Bu ne yarar sağlıyor ki Forum sahiplerine ? Üye fazlalığından hava mı atıyorlar.

    Oysaki Üyelik mecburuiyeti olmasa ve herkes istediği gibi gezinebilse bence çok daha bilinir bir forum olur.

    Zaten forumcuların hemen hemen hepsi Reklam geliri elde etmeye çalışan mahluklar :)

    YanıtlaSil
  2. Benim en gıcık olduğum şey üyelik olmadan link ve resimleri görememek.Üye oluyosun aktivasyonla uğraşıyosun sonra tamam oldu derken.kırk link yada aradığın resim değil.çıldırıyorum resmen

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...