9 Kas 2008

Müslümanların Youtube Tarzı Sosyallesme Sitesi

Bugün okuduğum bir haber de, Müslümanların Youtube'u başlıklı bir yazı vardı. Muxlim.com Sosyalleşme sitesinde, Dünya'da ki bütün müslüman gençlerin aynı çatı altında birleşip ortak paylaşım yapmalarını sağlayan bir alan..

Daha detaylı bilgi için haberin asılını alıntı yapıyorum:

Web sitesinin kurucularından ve Muxlim'in İcra Kurulu Başkanı Muhammed El Fatatri yaptığı açıklamada, Muxlim Pal (Muxlim Arkadaş) adını verdikleri uygulamayı birkaç hafta içinde başlatacaklarını belirterek, dünya çapında tüm Müslüman gençleri bu sanal dünya uygulamasını denemeye ve izlenimlerini kendilerine aktarmaya çağırdı.

Muxlim Pal'de de gençlerin popüler sanal dünya uygulaması Habbo'da olduğu gibi kendi alanlarını yaratabileceklerini ve arkadaşlarıyla iletişime geçebileceklerini belirten El Fatatri, tüm dünyadan Müslüman toplumunu bir araya getirmeyi amaçlayan Muxlim Pal'e diğer dinlerin mensuplarının da katılabileceklerini söyledi.

Finlandiya'da yaşayan El Fatatri, bazı Müslüman ülkelerin bazı sanal dünya uygulamalarını Müslüman olmadıkları için engellediklerini anımsattı.

Merkezi Helsinki'de bulunan ve Aralık 2006'da kurulan Muxlim.com'u, her ay 190 değişik ülkeden 1,5 milyon kişi ziyaret ediyor. Sohbet forumları ve fotoğraf paylaşımı hizmeti veren site ayrıca Kuran dinleme olanağı da sunuyor.


Kaynak: Müslümanların Youtube'u

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...