4 Ara 2008

Bakan Binali Yıldırım Günah Çıkardı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Youtube gerçeği:

Atatürk'e yapılan saygısızlıklardan ötürü kapatılan Youtube hakkında Sn. Yıldırım bakın neler anlatmış..

"Youtube meselesi maalesef amacını aşan bir noktaya getirildi. Bundan biz de rahatsızız." dedi. Buna ek olarak Youtube yasağı konusunda alınan kararın Hakimlerin Bilişim Uzmanlığının olmadığı gerekçesini sundu.

Pire için yorgan yakmayı çok seven bir toplum olduğumuz için, yasalarımız bile bu mantığı devam ettiriyor. (Bkz. Blogger Yasağı)

Birde AB İlerleme Raporu'nda, bu konuda Türkiye'nin 'Yasakçı' ilan edilmediğini ifade eden Bakan Yıldırım, 'Ben raporu okudum. Diyor ki; 'internet suçlarına karşı verilen cezalar orantısız'. Orantısızdan kastı, bir içeriğin çıkarılması gerekirken sitenin tamamının kapatılması kararı veriliyor' dedi.

Buradaki Yasakçı kelimesine bende karşıyım. Yasakçı bir ülke kesinlikle değiliz. Fakat işin kolayına kaçmayı sevdiğimiz için kararlar geneli kapsıyor. Yani gerekli suçlar (Video) ortadan kaldırılcağına suç mahallini (Youtube) komple kaldırma yoluna gidiyorlar. İşte bu konuda orantısız olabiliriz.

Az ve öz de olsa bunlar benim düşüncelerim. Ama Ülkemizde İnternet alanındaki suçlara karşı koyulan yaptırımlar çok acımasız, burası kesin.!

2 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...