16 Haz 2009

Blog Kürede Mim Çılgınlıgı

Haberturk.com'un şuradaki yazısında "Bloglarda Beyin Fırtınası Dönemi" diye başlık atılıp ve konu olarak da Blog kürede ki mim dönencesini ele aldığını görebiliyoruz. Mim hakkında detaylı bir makaleden oluşan bu yazıda, mim'in bloglara kazandırdıkları konusunda bir analiz yapılmış.

Öncelikle "mim" nedir bunu açıklayalım. Bir blog yazarının kafasındaki düşünceleri yazıya dökmesi ve bu düşüncelerin başka insanlar için nasıl olduğunu merak etmekle bağdaştırılabilir. Fazla detaya girmeden asıl konuya değinmek istiyorum, fakat yine de merak edenler olursa parantez içindeki linkten DüşünGeç'te paylaşılan mim'leri inceleyebilirsiniz. (Mim)

Peki mim konusunu kavradığımıza göre, bloglar için yararlarını açıklamaya geçebiliriz. Bir blog yazarı ne için yazar? Diye bir soru sormak yeterlidir aslında... Herzaman okuyucu kitlesi oluşturma amaçlıdır blog yazmak. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur fakat blog yazarları arası bir sinerji yaratmak için en ideal çözüm Mim oluşturmaktır. Hazırladığınız yazının sonuna eklediğiniz blog adresleri ile tanıdığınız yada tanımadığınız birçok kişiyi mimleyebilirsiniz. Bu size blogcular arası sağlam bir iletişim kaynağı ve sesinizi duyurmak için önemli bir araçtır.

Fakat burada önemli bir husus daha vardır. Mim'in içeriği ne kadar gerçekçi ve orjinal olursa, pasladığınız kişilerde okadar hızlı bir şekilde cevap verir. Bu sayede pası alan diğer blog sahibi, yazısında sizin blogunuza verdiği link ile ziyaretçi sayınız ve bilinirliğiniz artacaktır.

Bol Mim'li günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...