19 Haz 2009

Blog Yazarıyız Ama Özgür müyüz ?

Blog Yazarları genelde istediğini istediği şekilde yazabilen kişiler olarak öngörülüyor değil mi? Aslına bakarsanız olması gereken de budur.

Fakat başta İran ve Çin olmak üzere birçok ülkede blogculuk artık bir tehdit olarak da görülebiliyor devlet için :) Her ne kadar özgür bir platformda olsa blog tutmak kimi zaman suç işlemek anlamına geliyor. Düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz ama kim ne der korkusuyla bunları içimizde bastırıyoruz. Bir ünlü hakkındaki yorumlarımızda kişi hakkına zarar verdiğimiz için yargılanabiliyor yada konu siyaset olunca mahkemelik bile olabiliyoruz.

Blogger lig tv yayını veren bloglar yüzünden mahkemelik olmuş ve bir süre erişim yasağı konulmuştu. Bunun haberini yapan birçok büyük televizyon kanalı, konu hakkında bilgi verirken blog tabiri için kullandıkları cümle şu oluyor; "İnsanların düşüncelerini paylaşabildikleri bir ortam" İyi güzel söylüyorsunuz da, bunlar ne tür düşünceler ? Ben size söyleyeyim, kısıtlı düşünceler :)

Nasıl ki futbolun beşiği İngiltere, Blogculuğunda beşiği Amerika'dır. Buradaki blog yazarları çok ciddi takipçi sayıları ve gelirleri dışında, düşüncelerini özgürce savunabilen yazarlar olarak çıkıyorlar karşımıza...

Bunun sebebi de, ya devlet politikasından kaynaklanıyor yada birey haklarından...

Tabuhan Özçelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...