26 Ağu 2009

Snatch-Film İnceleme


2000 yılında Guy Ritchie'in yönetmenliğini ve senaristliğini yapmış bir film vizyonda.Başrolde ise günümüzün en popüler oyuncuları.Anlıyacağınız bir kere bir araya gelebilecek usta bir kadro.Filmin adı da Snatch(Türkçesi; Kapışma).Filmi geçen aylarda izlemiştim.Yazısını da bugüne yazmak kısmetmiş.Ben normalde izlediğim bir filmi bir daha izlemem.Ama bir istisnam var.O da Snatch.Ne zaman izlesem hiç sıkılmayacağım, muhteşem bir oyunculuk ve senaryo izliyorum çünkü.Snatch hakkındaki görüşümden sonra birazda filmden bahsedelim değil mi?

"Boks dünyasında kaçak iş çeviren Turkish(Türk) adlı adam, namlı suçlu Brick Top'la hileli bir boks maçı için anlaşınca başına büyük bela alır.Öte yandan, başarısız bir mücevher soygunu ardından garip gelişmeler yaşanmaktadır. Garip bir biçimde iki olay birbirine karışarak ilerler ve kahramanlar için olmasa da bizim için eğlendirici bir curcuna çıkar ortaya...
"



Galiba en kısa yukardaki kadar özetleyebilirim :)Bu ana konu, Snatch'te birbirinden çok zıt olaylar birbiriyle birleşiyor ve trajikomik anlar yaşanıyor.Snatch'ın künyesine gelince:

Tür : Komedi /Suç
Gösterim Tarihi : 10 Kasım 2000
Yönetmen : Guy Ritchie
Senaryo : Guy Ritchie
Görüntü Yönetmeni : Tim Maurice-Jones
Müzik : John Murphy
Yapım : 2000, İngiltere / ABD , 104 dk.
Oyuncular :Benicio Del Toro , Dennis Farina , Vinnie Jones , Rade Serbedzija , Brad Pitt , Rade Serbedzija , Jason Statham , Alan Ford ve sayamadığım bir çok ünlü oyuncu...

Film incelemesini yaptığım Snatch(Kapışma);Komedi, Suç ve Kült filmseverlerin film koleksiyonlarında bulanması gereken bir başyapıt.

Filmi izlemeyenler için Snatch'in fragmanı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...