14 Kas 2009

Turkcell Abonelerine .info Uzantılı Alan Adı Ücretsiz !


Başlık çok çarpıcı gelebilir ama her ücretsiz kampanyada olduğu gibi, bunda da bir bit yeniği yok değil :) Nedir bu bit yeniği ondan bahsedelim isterseniz...

Öncelikle bu kampanya Turkcell ile TurkTicaret.net'in anlaşmasıyla oluşturulmuştur. Zaten işin içinde TurkTicaret varsa, bir durup düşünmenizi tavsiye ederim.

Şimdi bedava .info uzantılı domain almak için şuradaki sayfaya gidelim:


Açılan sayfada gördüğünüz gibi karşımızda bir kutucuk çıkıyor ve buraya istediğimiz alan adı ismini yazıp boşta olup olmadığını kontrol etmemiz isteniyor. Altında da, Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S) butonu mevcut. İşte bu butona tıkladığımızda işin bit yeniği kısmı gözler önüne seriliyor.

Çünkü sahip olduğumuz ücretsiz alan adı ile birşey yapmak mümkün değil. Yani ücretsiz olarak kullanmak mümkün değil. Bunun sebebi tabiki DNS yönlendirmesi yapılmamasıdır. Soru/Cevapları incelerseniz, alan adını kullanabilmek için TurkTicaret'ten ücretli host almanız ya da kendi hostunuzda kullanabilmek için alan adının süresini uzatmanız gerekmektedir. Yani kısacası her halükârda cebinizden para çıkması gerekiyor.

Peki bunun hiç mi iyi tarafı yok?

Var tabiki. Alan adının süresini uzatarak, 1 yıllık para ile 2 yıllık bir alan adına sahip olmaktır. Ama dediğim gibi, bu işe kalkışacak olanlar cebinden para çıkmadan alan adını değerlendiremeyeceğini bilmesi gerekiyor :)

Kolay gelsin.

1 yorum:

  1. Mesja gönderme felan 3 kontör alıyor. ve dns değiştiremiyorsunuz :) Sadece TürkTicaret'ten aldığınız hosta dns ile yönlendirebiliyorsunuz.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...