3 Ara 2009

Gölcük LDV (Leonardo Da Vinci)

Merhaba arkadaşlar. Uzun zaman aradan tekrar karşınızda bulunmaktayım. Sanırım bu yazım bir tanıtım olacak (okulum açısından) ancak yararlı bir makale olacağına inanıyorum.

Okuduğumuz okul içerisinde bazı projeler yazılmaktadır. LDV (Leonardo Da Vinci) projesi kapsamında yazılan bir projemiz kabul edilerek, hayata geçirilmiştir.

2009 Ağustos Eylül ayları arasında Bilişim son sınıf öğrencilerinden 20 öğrenci İngiltere’nin Plymouth şehrine Mezun öğrencilere CISCO Eğitimi verilerek yüksek verimli iş gücü yaratılması (PLM) kapsamında gittiler. Burada 1 ay kaldılar. 1 ay içerisindeki akışı açmış oldukları resmi sitelerine koydular.

Resmi akış siteleri: http://www.golcukldv.us

2 yorum:

  1. Bu leonardo Davinci Prolesi neydi.Birazdaha açabilirmisin.Bir yerden tanıdık geliyorda.

    YanıtlaSil
  2. Tabi ki. LDV projesi Avrupa Birliği kapsamında yapılan bir uygulamadır. LDV projesi okullar içerisinde geçerlidir ki bulunduğum okul içerisindekiler menzunlar projesi yani PLM projesi ile gittiler PLM, LDV içerisinde bulunan bir projedir).
    Peki sadece okullar mı? Hayır, herkes gidebilir ancak o zamanı LDV değil YOUTH projesi oluyor. Örneğin: Adam diyor ki ben farklı ülkelerdeki dinleri görerek öğrenmek istiyorum gibi bir fikir üreterek proje yazıyor bir bakmışsınız adam beş ülke geziyor. 3 4 ay yabancı ülkede kalıyor. Sadece bir proje sayesinde...
    LDV ile YOUTH arasındaki en büyük fark;
    LDV projesine 2 yılda 1 kez başvurabilirsin ve tutma olanağı düşük.
    YOUTH'e her sene başvurabiliyorsun. Ve bunun yanında her sene 4 kez başvurabilirsin. LDV'de dediğim gibi bir kez.
    Bunun ne gibi yararı olabilir? YOUTH projesi kapsamında projeni yazdın. UA'ya başvurdun ve adam projenin eksik olduğunu söyledi. Düzeltip ikinci kez başvurabilirsin. Olmazsa bir daha dene olmazsa bir daha. Ancak LDV'de bir sefer başvurabiliyorsun. Hatasız olmak zorunda.
    Şunuda belirtiyim, YOUTH'in tutma olasılığı yüksektir. Proje hazırlayıp grup oluşturursun. Grupta en fazla 12 kişi olabilir. Projenin tutması için gruba 5 kız öğrenci 5 erkek öğrenci al. Adamlar bunu göz ardı ederek kabul ediyorlar.
    Bir de LDV'ye okul ile başvuruyorsun, YOUTH'de ister okul ister grubun ile başvur.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...