16 Ara 2009

Kentpark Media Markt Ankara'da Açıldı



Çoğunluğu inşaat sektöründen olan Ankaralı 20 işadamının ortaklığından oluşan Mega Türk AŞ'nin ofis ve AVM bölümünü 115 milyon Euro'ya malettiği, konut fonksiyonu da barındıracak bir karma kullanım projesi olan Kentpark, 80.000 m2 kiralanabilir alan ve 230 mağazaya sahip.

Basın toplantısına katılan Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın Kentpark'ın 230 mağaza, 12.000 m2 ofis alanı ve 465 konut ile Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden biri olacağını söyledi. Akalın, Kentpark'ın Ankara nüfusunun %34'ünün ikamet ettiği Ankara-Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projenin, Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti. Toplantıya ayrıca, projenin yatırımcısı Mega Türk AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve projenin mimarı Enis Öncüoğlu da katıldı.

Kentpark AVM'nin %70'inin kiralandığını belirten Avi Alkaş, Ankara'nın gelişme aksında yer alan projenin lokasyon seçiminin çok doğru olduğuna işaret etti. Alkaş, Ankara'nın iç dinamiğinin tüm sosyal çoğalmalara rağmen bu projeyi besleyeceğini belirtti ve Kentpark'ın yakın coğrafyalar için de bir çekim merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kentpark projesinin komşu parselinde yer alan ve yine Enis Öncüoğlu tarafından mimari projesi yapılan, bu yıl Cityscape Ortadoğu Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Ticari / Alışveriş Merkezi Projesi" ödülünü alan Cepa Alışveriş Merkezi ile projenin birbirine yakınlığının AVM'lerin rekabetini kötü yönde etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Avi Alkaş, mağaza karmalarındaki farklılıklar ve aynı mimar tarafından yapılan, birbirine sırtını dönmeyen tasarım böyle bir sorun yaşanmasını beklemediklerini belirtti. Alkaş, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan büyük parselli projelerin yürüme mesafesinde olmadığını, ancak bu iki AVM'nin türüme mesafesinde kalarak olumlu bir etkileşim içine girebileceklerini szölerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...