Tekila, (orijinal ismi Tequila) alkollü sert bir Meksika içkisidir.
Bütün iyi içkiler gibi Tekilada yıllandıkça tadına varılabilir. Tekila 2 aydan 1 yıla kadar bekletilmiş ise Reposado (bekletilmiş), ama bu süreden daha fazla bekletilirse ise Añejo (yıllanmış) adını alır.
Tekila cam ya da metal bir tank'ta bekletilirse bu onu renksiz tutar ve Blanco (gümüş) adını alır. Yada vanilya, karamel, mazı otu v.b aromalı odun fıçılarda bekletilerekte üretilir ve bu yöntem ile Tekila'ya aromalar kazandırılarak altın bir renk alması sağlanır.
Gerçekten iyi bir Tekilayı içtiğinizi anlamanız için onun size her yudumda karmaşık ve ilginç bir tat vermesi gerekir.
Eh şimdi hemen bir Tekilaya saldırmadan önce gelin Tekila nedir ve Tekila nasıl yapılır bu videoda izleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;
1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...