30 Eyl 2008

Ramazan Bayram Namazi Vaaz

Bugün fazlasıyla havamdayım. Yazar olduğum, sahibi olduğum her blogda en az bir yazı yazacağım bugün. İlkte DüşünGeç 'ten başlıyorum. ( Değerinizi bilin. :D ) Konumuz tabi ki: Ramazan Bayramı. Ramazan Bayramı senede bir defa gelen bir ay boyunca tuttuğumuz oruçtan sonra Allah 'ın bize verdiği bayramdır. Bayram namazında vaaz veren hocanın da dediği gibi:
- Bu bayram çok bereketli bir bayramdır. Hristiyanların, Yahudilerin bayramlarına benzemez. Ramazan Bayramını " Şeker Bayramı " olarak nitelendirmekte yanlıştır. Şeker'le alakası yoktur. Kurban Bayramında da şeker istemeye gelir çocuklar. O bayramın adına neden Şeker Bayramı demezler. İşte bu bayramın önemli olduğunu bildikleri için sizlere yanlış şeyler söylerler. Bayramı tatil sayanlara birkaç sözüm var. Bayram tatil değildir. Birlik, dostluk, yardım, beraberlik zamanıdır. Bayram gelince ailesinden, sevdiklerinden uzak yerlere tatile gidenler büyük yanlış içindedirler.

Hoca tam olarak bunları söyledi. Bende bu söylediklerini çok öenmli buluyorum. Önemli bulmasam sizlerle paylaşmam zaten. Bayramınız mübarek olsun. :) Nice bayramlara ulaşmak dileğiyle...

1 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...