21 Eki 2008

Css ToolTips Blogger Entegrasyonu

Blogger alt yapısını kullanan arkadaşlara yine güzel ve kullanışlı bir css uygulamasının nasıl yapılacağını elimden geldiğince anlatacağım.

Öncelikle uygulamayı test etmek ve nasıl bir şey olduğunu görnek isteyenler Buradaki yazımda birinci parağraftaki sosyal bookmark kelimesinin ve ikinci parağraftaki blogger kelimesinin üzerine gelsinler ve uygulamanın ne işe yaradığını görebilirler.

  • İlk önce temamızda Yerleşim > HTML Düzenle diyoruz ve Temamızın yedeğini alıyoruz. 
  • Widget genişlet diyoruz. Ardından Ctrl+F yaparak ]]></b:skin> kodunu arattırıyoruz. Bu kodun hemen üzerine Buradaki kodu yapıştırıyoruz.
  • Kodları yapıştırdıktan sonra şablonu kaydet diyoruz. Şimdilik kodlar ile işimiz bitti.
Bundan sonraki işlemleri blogumuza yazı gönderirken yapıyoruz. Blogumuza yazı yazarken iki farklı kutu kullanabilirsiniz.

1. Eğer yukarıdaki gibi bir kutu istiyorsanız. <a href="#" class="tooltip"><span>Sarı Kutunun İçinde Görünecek Yazı</span>Kutunun Görünmesini İstediğiniz Kelime </a> Şeklinde yazının uygun yerine girmelisiniz

 
2. Yukarıdaki gibi istersenizde <a href="#" class="warning"><span>Kutunun İçinde Görünecek Yazı</span>Kutunun Görünmesini İstediğiniz Kelime</a> şeklinde girmelisiniz.

Sonuç : Gördüğünüz gibi çok zor olmayan bir uygulama kullanım şeklide çok güzel bunu sadece blog yzaılarınızda değil temanızdaki linklerde de kullanabilirsiniz. Verdiğim kodlardaki renk ve yazı ayarlarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

3 yorum:

  1. hemen denedim, çok beğendim.ellerine sağlık.kutucuk renklerini falanda ayarlayınca çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Batuhan Hocam gerçekten çok yararlı paylaşımlar yapıyorsunuz Blogger kullanıcıları adına. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hocam olmadı malesef verilen kodları ]]skinden önce ekledim sorun olmadan kayıt ettim.Ancak yazı içinde gönderilecek olan bu kutucuklar oluşmuyorlar.

    http://ohalantk.blogspot.com adlı blogda denedim orada derere yazısına tıklayın bakın görürsünüz yoksa bendemi bir hata var?

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...