13 Kas 2008

Hz. Muhammed Karikatürü - Terbiyesizlik Diz Boyu !

Hatırlayacağınız gibi 2005 yılında Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinden sonra Müslüman aleminde ortalık çok fena karışmıştı. Hatta karikatür çizeri Kurt Westergaard'a suikast bile yapıldı.

İşte aradan geçen süre zarfında sular duruldu derken, bu haddini bilmez adam bu seferde önceki karikatürünü eleştiren Danimarka Dışişleri Bakanı Uffe Ellemann Jensen'in ağzında piposuyla secdeye varmış olarak alay ettiği ve içinde yine Peygamberimizin karikatürleri olan bir kitap yayımladı.

Bu yapılan büyük tahrik sonucunda artık neler olur bilemiyorum. Müslümanların en hassas olduğu konuda bu tür hakaretler yapılması çok büyük terör saldırısı olaylarına yol açmaz mı sizce ?

Madem Müslümanları cahil olarak görüp, alay edip dışlıyorsunuz. Ohalde verilen tepkiye ve yaşanan olaylara göz yummak zorundasınız. Tabi bu tepki suikast ve saldırı şeklinde olacaktır.

Zaten en sonunda 3. Dünya Savaşını çıkartacak bu kendini bilmiş zihniyetler..

6 yorum:

  1. son paragrafına kesinlikle katılıyorum, aslında bütünüyle katılıyorum ama son paragrafta değindiğin nokta cidden çok realist bi bakış açısı... madem cahil bir toplum islam dünyası, o zaman bürokrasi üzerinden cevap vermesini beklememek gerek değilmi...
    yazık, hiçbir dini unsur veya din ti ye alınmamalı...

    YanıtlaSil
  2. Evet dostum iyi anlamışsın beni.

    Özellikle altını çizmek istiyorum ki, madem Müslüman ülkeler çok cahil, ohalde siz armut atıyorsanız onların taş atmasına göz yumucaksınız. Sonra terör çok büyüdü diyip bu ülkelere soykırım yapmaya kalkışıyorlar.

    Yazık diyorum..

    YanıtlaSil
  3. çok büyük terör olaylarına yol açmayabilir. çünkü nedense müslümanların kaldırma kuvveti çok yüksek. aslında şöyle bir bakarsak İslam'da diğer inançlar ve dinlerle alay etmek söz konusu değildir çünkü saygıyı özümsemiştir. bu yüzden müslümanların mesela bir hristiyanlık hakkında alay ettiğini görmemişizdir.
    gariptir ki müslümanlar kendilerine yapılan hakaretlerin de karşılığını tam vermiyor dikkat edersek. kendini savunamıyor da. ama bunun İslam'la ilgisi yok, müs. toplumun yetersizliği.
    ve bundan dolayı müslümanlardan kaynaklanan bir terör çıkmaz, sömürge altındaki ülkelere bakın, kendilerine yapılanlara tepki veriyorlar diye değil, sömürgecilerin menfaatleri yüzünden savaşın ortasındalar. şiddetli bir tepki verecek olsalar da kâle alınmazlar. danimarka'da alınmadığı gibi.

    YanıtlaSil
  4. Müslümanların bu oyuna gelmemesi, soğuk kanlı kalması ve asıl amaçları olan birlik ve beraberlik içinde, barış içinde yaşamayı unutmamaları gerektiğini düşünüyorum. Zaten o karikatürlerin çizilme nedeni de birbirine düşürme ve ortalığı karıştırma olduğu için müslümanların yapacağı en ufak bir taşkınlık dahi onları mutlu eder. Onları mutlu etmek yerine şaşırtmamız gerekir, uyanık olmamız lazım.

    YanıtlaSil
  5. Ama unutmayalım ki, aşırı dinci kimseler yüzünden bu tarz terör eylemleri yapılıyor. Birçok örneğini de gördük bunca zamandır. Bence çok yanlış iş yapıyorlar bunun gibi tahrikler ile..

    YanıtlaSil
  6. Terbiyesizlik diz boyu. aynen katılıyorum söylediklerinize..

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...