18 Ara 2008

Bir Çift Ayakkabı Fırtınası

Nükleer silah bulma bahanesi ve demokrasi götürme vaadiyle ABD ve müttefiklerinin yıllardır işgal altında tuttukları Irak’ta sürdürdükleri zulüm, her zaman dünya gündeminde özel bir yere sahip olmuştu. Irak nüfusunu oluşturan işbirlikçilerin, kompleksli azınlık unsurların ve aldanmış Arapların alkışlarla karşıladığı Batı emperyalizminin sürdürdüğü insanlık dışı muamele dünyanın gözü önünde sürüp giderken Iraklı küçük ancak onurlu bazı gruplar da ABD emperyalizmine karşı mücadelelerini sürdürüyorlardı.

ABD için sinek vızıltısı mahiyetinde olan bu saldırılarda da genelde iç savaş görüntüsü hâkimdi. Çünkü çatışanlar işbirlikçiler ve direnişçiler olarak ayrılıyordu. Bizzat ABD unsurlarına da kayıp verdiriliyor olsa da bunlar ABD ve dünya kamuoyu için çok da önemli değildi.

Ne zaman ki, Muntazar El Zeydi isimli onurlu bir gazeteci, kendisi için en önemli silahı olan ayakkabılarını kullandı o zaman dünyanın Irak direnişine bakışı tamamen değişti.

ABD’nin, görev süresi bitmekte olan başkanı (ki kendisi şeytan tohumudur) George W. Bush Irak’a veda ziyareti sırasında kameralar karşısında basın toplantısı düzenliyordu. Muntazar El Zeydi bütün onur, nefret, öfke, direniş ve insanlık silahlarıyla, bombalarıyla donattığı 43 numaralı bir çift ayakkabısını Bush’a doğru yönlendirmişti bile. O soluk benizli şeytan ne olduğunu anlayacak kadar zaman bulamamasına rağmen kendisini ayakkabılardan korumuştu.

Bu saldırı karşısında ABD o kadar küçük düşürüldü ki, bana göre bu durum ikiz kulelerin yıkılmasından daha büyük bir yıkımdır ABD için. İkiz kuleleri yıkan ABD derin devletiyken Bush’un suratına okkalı bir Osmanlı Tokatı gibi inen bu hareket sivil, bireysel, anlamlı, onurlu ve büyük bir eylemdir.

Şimdi ABD dâhil bütün dünya kamuoyu Bush’un suratında patlayan bu direnişi konuşuyor. ABD, Bush, Batı değerleri, emperyalizm vs. hiç bu kadar küçük düşürülüp ezilememişti bugüne kadar. Biz Türklerin “tükürükle boğmak” deyiminin yanına Iraklılar da artık “ayakkabıyla kovmak” deyimini eklemişlerdir. Ellerine sağlık Muntazar El Zeydi. Bütün “ayak” olarak görülenleri ve ezilenleri birleştirdiğin ve Iraklıları uyandırdığın için…

3 yorum:

  1. Şahsen Haberi televizyondan izlediğimde, Ayağa kalkıp alkışladığımı bilirim. Dediğiniz gibi İkiz Kulelerin yanısıra Silahsız, mermisiz, bombasız yapılan en büyük ve en anlamlı saldırıydı. Bunu özellikle bir Gazetecinin yapmasıda işin boyutunu gözler önüne seriyor. Mükemmel bir başkaldırı.

    Teşekkürler yazı için.

    YanıtlaSil
  2. Ben şahsen bu direniş ve başkaldırının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bushun mahfettiği topraklara yaptığı bu ukalaca geziden sonra bu tepkiyi görmesi az bile oldu.Gizlice gitmeseydi çok daha fazlasınıda görürdü.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...