31 Ara 2008

Hosgeldin 2009

Sade bir başlık ile sitemkâr bir yazıya başlıyorum. Neden sitemkâr, çünkü her yeni yıla coşkuyla girip umduğumuzu bulamayınca bir daha ki yeni yıl için beklentileri kat ve kat artırıyoruz. Her geri sayımda içimizden geçirdiğimiz o umut dolu dilekler yerini hayal kırıklığına bırakıyor. Sonuç olarak geriye "Hoşgeldin ama elin boş geldin be yeni yıl" demek düşüyor.

Zaten insanlığın öldüğü ve hatta insanın bir hayvan kadar değeri kalmadığı bu dünyada yeni yıla girip napıcaz yada ne kazanıcaz ? Ve hangimiz mutlu ve huzurlu giricez yeni yıla ? İsrail'in yaptığı uygulamaları izleyip vah vah diyoruz. Fakat yeni yıla girerken içimizde coşku ve sevinç barındırıyoruz. Peki nedir bu riyakarlık yada daha doğrusu umursamazlık ?

İnsanların kendi çıkarlarını düşünüp birbirlerine kazık atmak için tetikte beklediği bu saçma evrende barınmanın anlamı ne ki zaten.

Sanki 2008'i dolu dolu yaşadık mı ki, 2009'a girmekten mutluluk duyuyoruz. İnsanoğlu işte, kendini kandırmaktan hoşlanıyor. Yanıbaşımızda aç ve evsiz olanlara bakıp "Aa, ben değilim ki" deyip yeni yıla mutlu mesut girebiliyor.

Peki ya çıkarsa deyip alınan Milli Piyango biletlerine ne demeli ? "25 Milyon YTL" Güzel para evet. İnsanın hertürlü hayalini gerçekleştirmek için mükemmel bir ikramiye.. Hayal etmek, güzel şey..

Son olarak benim yeni yıldan beklentim; "İnsanların ve milletimizin uyanması"

Hepinize Mutlu Yıllar Dilerim..

2 yorum:

  1. 2009'un herpimize mutluluk getirmesini dilerim. 2009'da Türk Blogcuları iyi yerlere gelir inşaallah!..

    YanıtlaSil
  2. http://www.yazikolik.com/2009/01/kac-kere-blog-yazmayi-birakiyordunuz-mim.html dostum mimlendin :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...