3 Şub 2009

Bloxoo Bilmecesi

Birçok Blogcu bu konu hakkında birşeyler yazıp çizmiştir kesin. Kimisi olumlu, kimisi olumsuz, kimisi ise kararsız yorumlarda bulunmuş. Bende biraz kararsız kalsamda sonunda bu yazıyı yazmaya kalkıştım işte :)

Öncelikle Türkiye çapında kulağa hoş gelen ve tanınan bir isim olan Blograzzi'yi Bloxoo olarak değiştirmenin mantığını sorgulamak gerekir. Bloxoo'nun anlamı nedir ? Ne sempatiliği var ? Blogları yabancılaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Aslında daha bize uygun yani Türk Kültürü ile bağdaşan bir isim olsa güzel olmazmıydı ?


Üstelik Anasayfa çok dağınık ve gereksiz eklentilerle dolu. Fakat Blograzzi'deki hatalar azda olsa düzeltilmiş gibi duruyor. Örneğin en çok tartışılan ve dert edilen Çevrimiçi Üyeler kısmı şuan için tıkır tıkır işliyor. Sistemdeki Bloglardan alınan Blog Yazıları köşesi şık durmuş. Etiket Bulutu eklentisi ise Anasayfayı yavaşlatıyor. Günün Blogu'na diyecek sözüm yok. Hala yanlış kararlar verildiğini savunuyorum bu konuda.

Kullanıcı sayfaları ise gene eski versiyona ait çizgiler taşıyor. Aynı tas aynı hamam yani. Biraz daha özelleştirilebilse güzel olacak ama hala aynı şekilde duruyor. Bunların dışında söylenecek pek fazla sözüm yok. İsim ve ufak Dizayn değişikliklerini saymassak gene o eski bildiğimiz Blograzzi karşımızda..

5 yorum:

  1. adı hariç üzel bi site olmuş bence

    YanıtlaSil
  2. ne blograzzi sevdim en de bloxooyu

    YanıtlaSil
  3. Blograzzi Bloxoo aynı tas aynı hamam bir adım ileri gittiği yok günün blogları neye göre şeçiliyor belli değil.Sıralama isi tam bir facia yeni eklenmiş bir bloğun google index sayısı milyonları gösteriyor ve listede üst sıralarda.

    YanıtlaSil
  4. içimden bir ses "git oraya çeki düzen ver siminya kimse birşey yapmayacak" diye bağırıyor. beterin beteri varmış blograzziye ettiğim küfürlerin bedeliymiş. O etiket bulutu beni delirtiyor, ana sayfanın düzeni kare kare tarla gibi ıyhhhh

    YanıtlaSil
  5. Siminya, sana www.bloxookapansin.com diye bir domain alıcam canım :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...