1 Şub 2009

Davos Zirvesi ve Recep Tayyip Erdogan

Bütün Dünya'nın bir anda gündemine oturan Davos zirvesindeki yaşanan olayların aslı astarı ortaya çıkmış. Haberin kaynağından birkaç önemli bölümü sizinle paylaşıyorum:

Dünyada büyük yankı uyandıran Davos’taki Gazze paneli, Erdoğan’ın iki hafta önceki talebi üzerine programa alınmış. Paneli, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab yönetecekti ama 2 gün önce ABD’li gazeteci David Ignatius’un adı bildirildi. Başbakanlık itaraz etti fakat sonuç çıkmadı.

PANELİ ERDOĞAN İSTEDİ

Referans’ın haberinde panel krizine uzanan gelişmeler şöyle sıralandı:

Gazze başlıklı toplantı zirveden iki hafta önce Başbakan Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine programa kondu.

MODERATÖR SCHWAB OLACAKTI SON ANDA DEĞİŞTİ

Simon Peres ve Tayyip Erdoğan’ı Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Klaus Schwab’ın moderatörlüğünde bir toplantıda bir araya getirmek üzere anlaşıldı.

Toplantıdan iki gün önce WEF’ten gelen dosyada Gazze oturumunu Schwab’ın değil, ABD’li gazeteci David Ignatius’un yöneteceği bilgisi geldi.

BAŞBAKANLIK İTİRAZ ETTİ

Başbakanlık bu değişikliğin sebebini sordu ve böylesine hassas bir konuda Schwab yerine Amerikalı bir gazetecinin oturumu yönetmesinden memnun olmayacağı notunu WEF organizatörü Benita’ya iletti.

Organizatör hassasiyeti anladığını ve ilgileneceğini söyledi. Ancak ne Başbakanlık ne de Dışişleri bürokrasisi söz verildiği gibi Schwab’ın moderatör olması konusunda çok ısrarcı olmadı ve bir anlamda krize giden yola ilk adım atılmış oldu.

Haberin detayları ve devamı için Tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...