15 Şub 2009

Yeditepe istanbul

İstanbul... Kimi Şehirlerin Sultanı der ona, kimi dünyanın başkenti olarak seçer.Tarihin derinlikerinden çıkıp gelmiş olsa bile çağdaş; dünyayı yakalamısını ve hatta geçmesini bilmiş; Sanaçıların ilham kaynağı olmuş ender şehirlerden biridir.Türkiyeyi Tanımayanlar dahi bu hakkında belli bir bilgiye ya da Fikre Sahiptir.

Neden Yedi tepe İstanbul ?
Şarkıların ya da şiirlerin İstanbul`un yedi tepe üzerine kurulduğu sık sık dile getirilir.Ama `istanbul, hangi tepeler üzerine kurulmuş' diye sorduğunuzda bir çırpıda yedi tepeyi sayabileceklerin sayısı çok azdır. İstanbulun en Yüksek yerleri düşünülür hep; Çamlıca gelir akla örneğin, ya da Pierre Loti. Oysa ilgisi yoktur. Çünkü yedi tepe, kentin sur içinde kalan kısmında yer alır. Yedi Parçanın ilki Topkapı Sarayı ile Ayasofya`nın yer aldığı bölgededir ve daha çok Topkapı Sarayı tepesi olarak bilinir. İkincisi ise Çemberlitaş`dır. Üçüncüsü tepenin üzerinde Sülaymaniye. Dördüncüsü Fatih,beşincisinde Yavuz Sultan Selim Camii,altıncısında Kariye Camii ile Edirnekapının bir Bölümü, yedincisinde ise Kocamustafapaşa yakınlarında Çukurbostan bulunur. Yukarıdaki satırlardan da anlaşılacağı üzere, yedi tepe günümüzde Tarihi Yarımada olarak tanımlanan bölgenin sınırları içinde yer alır.

Arkadaşlar Bu Yazımı Beyenirseniz Devamı Gelecek. İstanbul Hakkında Bilmediklerinizi Paylaşıcam.


Yukarıdaki Bilgilerin izinsiz yada Kaynak Göstermeden Kopyalandığı Taktirde gereği Yapılacakdır.

1 yorum:

  1. Gerçekten İstanbul YediTepe diyorlar ama nelerden oluştuğunu hiç bilmiyordum. Bu bilgi benim için çok iyi oldu.

    Bu arada İstanbul hakkında bilmediğimiz daha neler vardır kimbilir :) Bu konudaki paylaşımlarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...