24 Mar 2009

Dünya Verem Günü - Google

Google'ın Dünyadaki özel günleri bize hatırlatmasına artık alıştık. Yaptığı logo tasarımları ile bu günleri en iyi şekilde bizlere hatırlatan Google'ın bu sefer karşımıza bir Text Link (Bağlantı Yazısı) ile çıkması biraz ilginç geldi :) Google'ın logo tasarımcısının istifa ettiği yönünde haberlerden sonra bunun olması pekte mantıksız gelmiyor bana fakat Linkin adresi Google'ın kendi Websitesine yönlendirildiği için Logoya gerek duyulmamış sanırım..

Dünya Verem Günü
Google.com.tr'nin Websitesindeki bilgiye göre:

1882'de Dr Robert Koch'un bakteriyel enfeksiyonun hava yoluyla yayıldığını bulduğu gün olan 24 Mart, Dünya Verem Günü olarak anılır.

Her yıl 9 milyondan fazla kişi verem hastalığına yakalanmakta ve bu vakaların 1,7 milyonu ölümle sonuçlanmaktadır. Verem hastalığına neden olan Miyobakteriyum tüberküloz bakterisi iki milyar insana (dünya nüfusunun üçte biri) bulaşmış durumdadır. Bağışıklık sistemi zayıfladığında kolaylıkla aktif hale gelen verem, HIV/AIDS hastalarının başta gelen ölüm nedenlerinden biridir.

Verem, maliyeti yaklaşık 20 ABD Doları olan 6 aylık antibiyotik tedavisi ile iyileştirilebilir. Eksik veya uygun olmayan tedavi dünyanın her yerinde görülen ve hastalığın neredeyse tedavi edilemeyen bir biçimi olarak kabul edilen yaygın ilaç dirençli verem (XDR-TB) gibi ilaca direnç gösteren türlerin oluşmasına yol açabilmektedir.

Nasıl yardımcı olabilirsiniz ?

Bunun için gerekli detaylara aşağıdaki Linkten ulaşabilirsiniz.

Dünya Verem Günü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...