5 Nis 2009

Aksiyon Oyunları Görmeye Yararlı

Kaynaklara Göre ABD de Yapılan Bir Araştırmada Aksiyon Oyunlarının Görmeye Yararlı Olduğu Ortaya Çıkmış.

Gri tonları arasındaki değişiklikleri fark etmenin insanlara doğuştan bağışlanan bir yetenek olduğu ve bu yeteneğin geliştirilemeyeceği düşünülürdü. Ancak, Rochester Üniversitesi'nden Zihin ve Algı bilimi Profesörü Daphne Bavelier, yaptığı araştırmada aksiyon oyunlarında deneyimli oyuncuların kontrast değişikliklerini %58 gibi bir oranda daha başarılı olarak farkedebildiğini ortaya çıkardı.

"Normalde, kontrast duyarlılığı ancak gözlük veya gözlerin optik bölgelerini değiştiren göz ameliyatları ile arttırılabilir" şeklinde konuşan Bavelier, "Ancak bulgularımız aksiyon odaklı video oyunları oynanması, beyini bir şekilde eğitiyor ve mevcut görsel bilgiyi daha etkin bir şekilde kullanmaya olanak tanıdığını gösteriyor" diyor.

Araştırmaları boyunca video oyunlarını oynamaya devam eden deneklerin, oyun oynadıkları sürece kontrast farklılıklarını algılama seviyelerinin arttığını ifade eden Bavelier, deneklere oyun oynamalarını bıraktırdıklarının ardından, bu gelişmelerin durakladığını söyledi.

*** Bu ilüstrasyonda, kontrast algısı %58 daha iyi olan bir insanın, normal görme yetisine sahip bir insana nazaran nasıl bir görüntüyle dünyaya baktığı gösteriliyor.

Kaynak: ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...