2 Nis 2009

MCSE Nedir ?

Merhaba arkadaşlar. Yeni konum " MCSE " olucaktır. Hemen sizleri bilgilendirmeye başlıyım..
MCSE'nin açılımı, Microsoft Certified Systems Engineer'dır. Yani Microsoft Sertifikalı bir mühendis de diyebiliriz. Bu sertifika bizim hayatımızı değiştirebilir.
MCSE'nin kursları vardır ve bu kurslar 8000$ gibi bir fiyat üzerine biçiliyor. Ancak burada verilen kursu küçük görmeyin. İleri düzeyde bir eğitim görüceksiniz. Aldığınız bu eğitimler sayesinde, serverlar'da çözümler ve network üzerine çözümler oluşturabilirsiniz. Bu sertifika çok işinize yarıyacaktır gerçekten. Eğitiminiz ise bir başka olucaktır..
Hangi konularda iyi oldugunuzu gösterin ve ilgi alanınızla ilgili sertifika programına katılın. Kişiliğinizde burada çok önemli bunu unutmayın.
Gitmiş oldugunuz bu kurumlarda, hocalarınızı bilgi alışverişine zorlayın. Sürekli birşeyler öğrenmeye çalışın. Buradan öğrendiğiniz bir bilgisayar terimi bile çok önemlidir. Labaratuvarlara sık gidin. Azimli ve hırslı olun ancak HIRSINIZIN YARATTIĞI MANTIK İLE DEĞİL, ZEKANIZIN MANTIĞI İLE HARAKET EDİN ! Dediğim gibi, kişiliğiniz çok önemli !!!
Bu tür kurslara gitmeden önce, bir danışın. Bunun gibi kurumlara bir danışın ve sadece kurumlara değil, bu tür kurslara gidenlerede bir danışın veya bu tür kurslarda bilgisi olana bir sorun derim.
Microsoft dediğimize göre mutlaka işin içine ingilizce girer, kurslar veya sınavlar ingilizce mi olucak?
MCSE eğitiminde ingilizce çok önemlidir. Ancak ileri seviyede değil, orta seviyede ve bilgisayar terimlerini bilicek kadar olsa yeterli olucaktır.
Kurslar çok pahalı. Girmesek olur mu ?
Gitmesenizde olur ancak girmiş oldugunuz sınav hakkında bilginiz olsun. Yeterince tecrübem var diyorsanız, kursa gitmek zorunda değilsiniz demektir.
MCSE sertifika eğitimi sadece bilgisayar sektörü için mi geçerli? Başka iş üzerinde çalışanlar bu sertifikayı alamaz mı?
Tabi ki alabilir. Yeter ki bilgisayar işleriyle ilgili bilgisi olsun.
MCSE Sertifikasını alan bir kişi daha yüksek maaş mı alıyor?
Maaşın yeri ayrıdır arkadaşlar. Maaşı bırakın. MCSE sertifakası sadece görseldir. İşe girmek için fazla bir etkisi olmuyor. Burada önemli olan, sizin çok çalışıp bu sertifikayı almanızdır ve bu sertifika ise sizin çok çalıştığınızın bir simgesidir. Maaşınız aynı kalıcaktır, herhangi bir etkisi yok.
Bize bu sertifikayı övüp, daha çok fazla maaş alıyorsunuz diyenler ise bir başkadır. Bunlar sadece kurslardaki öğrenci sayısını arttırmak isteyen kişilerdir.
Kurs reklamlarında " Yabancı ülkeler çok sayıda sertifakalı elemanlar arıyor " diyor. Bu doğru mu ? MCSE Sertifası aldıktan sonra iyi iş imkanı var mı ?
Ben bu reklamları izledim arkadaşlar. Reklam adından da anlaşıldığı gibi abartıyorlar. Ancak bu doğru. Yurtdışında daha iyi imkanlar var. Yeterince tecrübeli iseniz ve yeterince yabancı diliniz var ise, yurt dışında çalışabilirsiniz.
MCSE eğitimini kısa süreli mi, uzun süreli mi yoksa yoğunlaştırılmış eğitim mi görelim?
Kısa süreyi önermiyorum. Çünkü kısa sürede öğrenilen bilgi, yeterince iyi öğrenilemez. Yeterince denemeler yapılmaz ve dolayısıyla yeterince tecrübe edinemezsiniz.
Üniversite diploması yerine, Lise'den sonra MCSE Kurslarına mı gitsem ?
Üniversiteyi okuyun, sonra yazında kursuna gider çalışırsınız. MCSE eğitimine yazında katılabiliyorsunuz.
Eğitim ile sertifika aynı şey midir ? Kursun sonunda, katılımdan dolayı MCSE Sertifikasını mı vericekler ?
Hayır tabi ki aynı şey değiller. Kursa girip girmemeniz sizin elinizde olan birşey. Siz bu kursu görüp, belirli zorunlu sınavlardan geçiceksiniz ve sınavlarda başarılı olursanız size bu belgeyi vericekler. Bu konu hakkında firmaya danışabilirsiniz. Daha detaylı bilgi vericeklerdir.

Evet arkadaşlar. MCSE hakkında bildiklerimi sizler sundum. Aklıma gelen soruları yazdım. Sizinde herhangi sorularınız olursa, yorum yazıp bırakabilirsiniz. MCSE = Deneyim - Tecrübe - Kişilik ... Ben böyle yorumluyorum MCSE'yi. Siz konumdan anladığınız kadar yorumlayın..

6 yorum:

  1. Bu kurslar nerede eğitim veriyor ? Ayrıca 8000$ çok yüksek bir mebla :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir soru. Kurslar, İstanbul, Ankara gibi şehirlerimizde veriliyor. Heryerde kursları yok. Genellikle İstanbul'da veriliyor. Daha doğrusu ben en iyi İstanbul'da biliyorum. Arama motorundan Mcse Kursları gibi kelimeler veya cümleler kurarsan istediğin yanıtı alabilirsin.
    Para hakkında doğrusun ancak dediğim gibi verdikleri eğitimi sakın küçümsemeyin ve sordukları sorularıda küçümsemeyin :)

    YanıtlaSil
  3. Tamam profesyonel bir eğitim ama herkesin harcıdeğil bu mebla :)

    YanıtlaSil
  4. Verdikleri eğitime göre değişiyor. Yani örneğin sen Server 2003'ten girmek istiyorsundur. Testte sorucakları tahmin edebilirsin. Tabi Server 2003'ü iyi biliyorsan. Sınavların numaraları var. Numaranı seçiyorsun ki zaten numaranın yanında konusuda yazıyor. Vista Client, Active Direktory, Server 2003 gibi konuları bulunmaktadır. Ancak dediğim gibi sınav ingilizcedir. Sınavlar hakkında detaylu bilgiyi aşağıdaki linkten öğrenebilirsin.

    www.examcollection.com/

    YanıtlaSil
  5. Tamam incelicem sağol ;)

    YanıtlaSil
  6. paylaşım için teşekkürler!

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...