2 Nis 2009

Pagerank Nisan Güncellemesi - 2009

Son 1 haftadır webmaster dünyasının kafasını kurcalayan Pagerank Güncellemesi 02.04.2009 tarihinde gerçekleşmiş bulunmaktadır.

Bu konuda birkaç sözüm olacak tabiki; Pagerank kavramını daha önceki makalemde paylaşmıştım (Bkz: Google Pagerank Kavramı). Şimdi bu işten ekmek yiyenler, yani Pr değerine göre ticari iş yürüten webmaster sayısı çoğunlukta ve bunu zaman zaman bende yapıyorum. Fakat Pr değerine bakıpta bir siteye reklam vermek yada link satın almak biraz aptalca geliyor bana..

Nedeni şöyle; 1 Aylık yeni bir websiteye alınan Pr değeri yüksek (Örn: Pr5 - Pr6) linkler ile ilk güncellemede tahminen Pr4 değeri aldırılabilir. Belki daha da yüksek bir Pr değeri verilebilir, bu tamamen aldığınız link kalitesine bağlı. Şimdi bu Pr 4 değerini almış site sizce kaliteli bir sitemi oluyor ? Tabiki de hayır.

Burada önemli olan Pr değerinin yüksek olması değil. Önemli olan Alexa Rank ve Domain yaşı etkenleridir. Google'da bir arama yaptığınızda ilk sıralara çıkan sitelerin Pagerank değerlerini karşılaştırın. Pr 1-2 değeri olan site ilk sırada çıkarken Pr 3-4 değeri olan site daha geride oluyor bazı durumlarda.. Anlatmak istediğim Pr değeri ile website kalitesi ölçmek çok yanlış. Bunu aksi olarak düşünmek ve güncellemelerde neden benim pr değerim düştü yada neden yükselmiyor demek bir bebeğin mızmızlanması gibi birşey oluyor :)

Şimdi bu güncelleme de DüşünGeç'in Pr değeri yine 3'te kaldı. Ne yani Pr değerimiz 1 veya 2'ye düşseydi bloglamayı bırakmamız anlamına mı gelecekti ?

Çok şükür Alexa değerimiz 163k gibi bir derecede ve bu çok iyi bana göre, ayrıca Dmoz'da kayıtlıyız. Kısacası Google'ın sevdiği bir websiteyiz. Önemli olan bildiklerimizi paylaşıcak bir ortam oluşturmaktı ve oda gerçekleşti zaten ;)

Unutmayın, "Pagerank" dediğiniz tek dişi kalmış canavar :)

3 yorum:

  1. 2 olmuşum :) tek tek gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun ne diyelim :) .. Bende pr1 olmuşum :P Sıradaki hedefim 2 :D

    YanıtlaSil
  3. Google PR servisi iyice sapıttı artık. Birgün soruyorum 4 diyor, başka birgün 0 diyor :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...