18 Nis 2009

Nasıl SS alınır..

SS kısaca Screenshot demektir. Screenshot oyun içinde veya masaüstündeki aldığınız resimlerdir. bu konumdada SS nasil alinacagini anlatiyorum..

Oyun sırasında veya masaüstünde yukarıdaki resimdeki etrafında çizili olan. Bilgisayarınızdaki Print Screen tuşuna basınız. Bilgisayar bunu otomatik olarak hafizasina kaydeder..
Peki bu Screenshot nasıl alınır.
"Başlat > Tum programlar > Donatlar > Paint" bu işlemi yapip paint'i aciyoruz..Paint açildikdan sonra "Ctrl+v" basiyoruz ve resmimiz paint'e yapişiyor..daha sonra paint'in sol üstünden "Dosya > Kaydet > Masaüstü > tamam" Bu işlemi yapip resmimizi aliyoruz..
Not : Anlayamayan arkadaşlar varsa Yorum kısmından yazarlarsa videolu anlatim yapabilirim..

1 yorum:

  1. 1- .bmp olarak değil, kaydederken muhakkak .jpg yapın. Eğer kaliteden ödün vermemeniz gerekiyorsa .png yapın. JPG olarak 40 KB edecek resim, .bmp olarak kaydettiğinizde 2.000 KB ediyor yaklaşık. Herhangi bir yere kopyalayacağınız, mail göndereceğiniz bir resim olacaksa, JPG yapın.

    2- PhotoFiltre programını bulun ve indirin. Paint kullanan kalmadı artık dünyada...

    3- MSN'den SS gönderecekseniz, Print Screen tuşuna basın, MSN penceresinde, yazı yazma yerine tıklayın, CTRL + V yapın ya da sağ tıklayıp yapıştır deyin. Çektiğiniz SS resmini JPG olarak karşıya dosya transferi şeklinde otomatik gönderecektir.

    Admin'e not: Bu yorumu, yazı içine alıntı şeklinde koyarsan, ziyaretçiler de faydalanırlar kanaatindeyim...

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...