13 Haz 2009

Antivirüs Program İncelemesi

Eğer bilgisayarınız tam performansı ile çalışmıyorsa veya internet hızında bir yavaşlama mevcutsa sisteminize virüs bulaşmış olabilir. Bu durumdan kurtulmak için sisteminize bulaşan virüsleri temizlemek gerekmektedir. İstisnai durumlarda, virüs sistemden temizlendiği halde kendini yeniden yapılandırabilir. Söz konusu virüslerden kurtulmanın bir diğer yolu ise virüsleri yok etmek için geliştirilen antivirüs yazılımlarını kullanmaktan geçer. Bu makalede sizler için en çok tercih edilen yazılımları ele alacağız.

Norton Antivirüs, diğer yazılımlara nazaran kendi alanında oldukça büyük bir popülarite ye sahiptir.Gelişmiş özellikleri sayesinde ve bunun yanında gelen ek yazılımlarla tam güvenlik sağlayan eşsiz olan bu yazılım arka planda çalışırken sürekli sisteminizi denetler ve sisteminize kötü yazılımların bulaşmasına engel olur.Programın eski sürümlerinde, buna paralel olarak eski donanımda bir bilgisayara sahipseniz yavaşlamaya sebep olabiliyordu fakat; yazlımın en son versiyonu olan Norton Antivirüs 2009’da bu durum giderilmiş.


Norton Antivirüs
Versiyon: 8.0.0.506 CF2
Boyut: 71.5 MB (Megabayt)
Kullanım şartları: 15 Günlük deneme sürümü
Yazılım Dili: İngilizce
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP/Vista
Üretici Firma: Symantec Corp.
Norton Antivirüs


Kaspersky AntiVirüs
Norton kadar güçlü bir donanıma sahip bir yazılım sık sık güncelleştirme yaparak bilgisayarınızın her durumda tehditlere karşı güvenli kılıyor.Bunun yanı sıra, programın otomatik olarak tarama özeliği sayesinde günlük,haftalık şeklinde sisteminizi taratabilirsiniz.


Versiyon: 8.0.0.506 CF2
Boyut: 36.8 MB (Megabayt)
Kullanım şartları: 30 Günlük deneme sürümü
Yazılım Dili: Türkçe
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP/Vista
Üretici Firma: Kaspersky Lab
Kaspersky Antivirüs



Eset Nod 32 Antivirüs
Diğer yazılımlara göre hızlı tarama özelliği ve sistem kaynaklarını az kullanması ile öne çıkıyor.Alanında bir çok ödüle sahip olan Eset Nod 32 Antivirüs, sisteminize tam anlamıyla koruma sağlamakta virüs, trojan, worm gibi kötü amaçlı yazılımları temizlemekte ve maksimum güvenlik için sık sık güncelleme yapmaktadır.


Versiyon: 3.0.669
Boyut: 17.2 MB (Megabayt)
Kullanım şartları: 30 Günlük deneme sürümü
Yazılım Dili: Türkçe
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP/Vista
Üretici Firma: Eset
Nod32 Antivirüs


Panda Antivirus, oldukça güçlü bir altyapısına sahip antivirüs yazılımıdır.En zor virüsleri bile temizleyebilir, kendini sık sık güncellemesi sayesinde yeni tehditlere karşı güvenlik sağlar.Sistem kaynaklarını etkin bir şekilde kullanması eleştiri toplamasına neden oluyordu ancak; yeni sürümlerinde hız sorunu giderilmiş sistem kaynaklarını fazla kullanmasının önünce geçilmiştir.


Versiyon: 2009
Boyut: 80 MB (Megabayt)
Kullanım şartları: 30 Günlük deneme sürümü
Yazılım Dili: Türkçe
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP/Vista
Üretici Firma: Panda Security
Panda Antivirüs

2 yorum:

  1. kaspersky kullanıyorum çokta memnunum tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  2. Nod32 Antivirüs programını kullanıyorum çok memnunum ve herkese öneririm

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...