20 Haz 2009

Blog ve Siteleri Hızlı İndexletmek

R10.net gibi büyük bir webmaster forumunda bile hala bu tür başlıklar ve uzun uzun yöntemleri anlatılması, backlink konusunda ne kadar bilgisiz olduğumuzu gösteriyor. Ben size sadece 1 saatten az bir sürede indexlenmenin yolunu anlatıcam...

Öncelikle malzemeleri sayalım;

- Bir adet Domain (Alan adı) yada ücretsiz açtığınız bir blog adresi,

- Meta Tag'lar,

- Özgün İçerik ,

- Site Haritası

- Backlink.

İşte bu kadar. Şimdi gelelim bu tarifin hazırlanışına; Öncelikle sitemizin şablon ayarlarından Meta Tag ayarlarımızı yapıyoruz. Önemli olan meta'ları aşağıdaki gibi listeliyorum.

< meta content="Blogunuzun İçerik Açıklaması" name="description"/>
< meta content='Anahtar Kelimeleriniz' name='keywords'/>
< meta content='index, follow' name='robots'/>
< meta content='archive, follow' name='robots'/>
< meta content='index, follow' name='googlebot'/>

Not: yukarıdaki meta tag'ları illa kullanacaksınız diye birşey söz konusu değil. Fakat her blog açışımda bu tagları eklemeden diğer işlemlere geçmiyorum, bilginize ;)

Bu işlem bittikten sonra yapmamız gereken ilk iş 3 yada 4 adet özgün ve 100 - 150 kelime arası makale üretmek. Daha sonra da Google'a sitenizi ekleyip birde Sitemap (Site haritası) yollamanız yeterlidir. Site Haritası yollamak için şuradaki yazımı inceleyebilirsiniz.

Son olarak ise güncel bir siteden backlink almanız gerekiyor. Bunu link takas yoluyla, rica ederek yada paranıza kıyıp sağlam bir siteden backlink satın alarak yapabilirsiniz.

Sonuç: 1 Saate kalmadan siteniz infosunu alır ve belki sayfalarınız çoktan indexlenmiş olur. Ben her blog açışımda bu sıralamayı yapıp, linki ise buraya yani DüşünGeç'e ekliyorum. Elime ise 1-2 saat içinde Google'da alt sayfalarıyla birlikte yerini almış olan bir blog geçiyor :)

4 yorum:

  1. güzel ve doğru yazı olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  2. Siz kaliteli bir süte oluşturun yeter. Zaten google bot sitenizden çıkmayacaktır. Yeni birşey gördüğünde dealmadan bırakmayacaktır. :)

    Bunlardan başka şeyler kaliteli site için yapılması gerekir ama bunlar indexletmek için yeterlidir.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim güzel bilgiler

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...