20 Haz 2009

İngilizce Türkçe Sözlükler ve Çeviri Siteleri

İnternet devi Google, Translate servisini çıkarmadan önce yabancı sitelerdeki ingilizce kaynakları çeşitli siteler yada ingilizce sözlük programlarıyla Türkçe'ye çevirmek zorunda kalırdık. Kimi zaman gerçekten bir işkenceye dönüşürdü bu çeviri işlemi. Çünkü istediğimiz randımanı alamazdık.

Aslında Google Translate kullanırken bile istediğimiz verimi çoğu zaman alamıyoruz. Çünkü ingilizce türkçe sözlük başlığı altında işini pek de iyi yapan bir servis değil. Fakat yinede ilk çıktığı zamandan bu yana (Yani Türkçe dil desteği eklendiğinden beri) git gide gelişip daha mantıklı sonuçlar veriyor.

Mantık olarak bana göre ingilizce çeviri yapan bir site olan hemencevir.com'u anımsatsa da, bir Google servisi olduğu için güvenilir olduğu düşüncesindeyim.

Sonuç olarak yabancı sitelerin içeriğini komple çevirebilen ve bunu online yapabilen devrim niteliğindeki tek servistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...