24 Haz 2009

İnternette Ne Kadar Çok Güveniyorsunuz?

İnternette Ne Kadar Çok Güveniyorsunuz?


Ülkemizde binlerce internet kullanıcısı var ve saatlerce internetin başındayız Peki, bu kadar çok interneti kullanmanıza rağmen internete ne kadar çok güveniyorsunuz.

İnternet her ne kadar faydalıysa o kadar da zararlıdır bu konuda tartışma bile yapılamaz bizim ülkemizde internet kullanıcıları oldukça fazla ve saatlerce internet başındayız ama internete güveniyor muyuz? O Belirsiz. Bizce internet bir mayın tarlası gibidir her yerde tuzaklar her yerde yalanlar doludur eğer bizler de bunların ağına düşersek kurtuluşumuz zor olur. İnternet kullanımında dikkat etmemiz gerek birçok şey var isterseniz bunlardan biraz bahsedelim ki internete fazla güvenmeyelim.

Girdiğimiz her sitede reklam vardır bunların geneli kullanıcılar için tehlikelidir. Örneğin herhangi bir siteye girdiğimiz karşımıza şöyle bir reklam çıktı farz edelim; “MSN Şifre Çözücüyü indirmek için tıklayın” diyen bir yazı görürseniz sakına sakın tıklamayın bu bir tuzaktır.

Diyelim ki internet üzerinden alışveriş yapmak istiyorsunuz o zaman çok dikkatli olmalısınız herhangi bir siteden alışveriş yapmadan önce sitenin güvenilirliğini araştırmanız lazım referanslarına kesinlikle bakmanız lazım ve kullanıcı yorumlarına dikkat etmeniz lazım eğer dikkatsizce bilinmeyen, tanınmayan bir siteden alışveriş yaparsanız tehlikeye düşebilirsiniz.

Aslında Bunlar gibi binler tuzaklar var internette ve bu yüzden internetimizi dikkatli kullanmamız lazım ki oyuna gelmeyelim, mayına basmayalım ve internete sakına sakın güvenmeyelim. Çünkü internet ikiyüzlüdür ne kadar iyi gözükürse o kadar kötüdür.

Yazan: Ümit ÖZCAN
Kaynak: PCHayat

2 yorum:

  1. Yazı güzel olmuş tebrikler.
    İnternete kullanmayı bildiğim kadar güveniyorum. Alım satım yapmadan önce ne yapmam gerektiğini ve nerelerde ne derece bilgi vereceğimi bildiğim için ne zararını gördüm nede görürüm. Bence yapılması gereken, her il ve ilçede bulunan temel bilgisayar kurslarına daha fazla önem verilmesi ve bireylerin bu konularda bilinçlendirilmesidir.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...