12 Ağu 2009

Düşünmeden Geçmek

Kişiler düşünceleriyle özgürdüler. Ancak araştırmadan geçmek farklı olur. Beynindeki saklı düşünceleri tartışmak veya araştırmak insanın işine gelmiyor açıkçası. Bu durumu şöylede açıklayabiliriz; bakıyoruz ama istediğimizi göremeyince, bakmamış gibi davranıyoruz.
Kişinin davranışlarını düşünceleri de etkileyebilir. Ancak ilk önce düşüncemizi araştırmamız gerekir. "Acaba düşüncem doğru mu, doğru yolda mıyım?" gibilerinden sorular kendimize sormamız gerekir. Bunun için insan ilişkileri sitelerine veya DüşünGeç gibi blog sitelerine sorabilirsiniz.

Düşünmeden geçmek nasıl bir şey?
Bir olay düşünün. Ancak o olay hakkında düşünmeyip, boş verme durumuna düşünmeden geçme diyoruz. "Düşünmeden geçme..!" lafını "Düşünmeden bir yere gitme" cümlesiyle karıştırmayınız.
Atalarımız ne demiş; "Bir şey söylerken 10 kez düşün!". Ben atalarımıza katılıyorum. Düşüncelerimiz davranışlarımıza da yansır. Kafamızdaki düşünceleri mutlaka yakınlarımızla paylaşmak zorundayız. Onlara da danışmak zorundayız. Yoksa doğru yolu bulamayız.
Hiç bir zaman düşünmek için üşenmeyin. Her zaman düşünün. Lakin dediğim kadar abartılı değil. Kendinizle veya çevrenizdeki olaylardan bir örnek bularak bir düşünün. Düşünmeden geçmek demek, olaya sessiz kalmak demek. Düşünmeden geçmek demek, aklımızı kullanamamak demek..!

3 yorum:

  1. Merhaba Tabuhan
    Yhaa Sana Bişey Sormak İstiyorum ben Senin Blogu Ara Sıra Takip Ediyorum Ama Bugün düsüngeç ve Dusungec Yazdığımda Sİten yok Ancak Tam Adresi Üstten Yazınca girdi Spam mı Yedin yoksa Anlamadım Neyse inş düzelir tekrar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba GizemliBlog;
    Evet dediğiniz doğru. Google'ye düşüngeç yazınca en üst sırada çıkıyordu. Ancak şimdi çıkmıyor. Çıkmamasının sebebi şunlar olabilir;
    1. Spam yemiş olabilir
    2. Değer kaybetmiş olabilir
    3. Google Sandbox'a girmiş olabilir

    Peki nasıl düzelir?
    Paylaşımı hızlandırmamız siteyi en üst kıdemeye getirecektir. Bundan yanı sıra backlink almamız gerekir.
    Sorunları ve çözüm önerilerini yazdım. İnşallah düzelir. İyi düşüngeçler

    YanıtlaSil
  3. TUNA İSKİLİPLİ15 Ağustos 2009 22:07

    İnsanların aklı gözünde.Düşünmeye gerek yok ne gördüyse o derine inmek zor iş:

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...