13 Ağu 2009

Hafta Sonu Azap Gibi !

Biliyorsunuz dizikolik bir millet olduğumuz için televizyon bağımlısı olup çıktık. Hafta içi programları yada dizi tekrarları falan geçiştirebiliyoruz ama hafta sonları neler oluyor öyle ?

Bir kere hiçbir kanalda eğitici yada adam gibi bir film olmuyor. Varsa yoksa magazin programları! Özcan Deniz ile Fahriye Evcen evlenecek mi? Haluk Levent borçlarını ödeyebilecek mi? Tarzında geyik konular ile geçiştirilmeye çalışılan o dakikalar ile aslında zaten kısa olan yaşantımızdan ne kadarını aldıklarını siz hesaplayın.

Genel kültür adına yeni bilgiler öğrenmek için sürekli zaping yapıyorum ama nafile... En sonunda Tv8 kanalına sıra geldi ve izlemekten keyif aldığım, deli dolu sunumlarıyla Gülhan Şen'in sunduğu Galaksi Rehberi adlı programı yakalama fırsatı buldum. Tekrar bölümü de olsa, onun bunun bikinili halleri yada reklam aşkı yaşayanların haberlerini izlemekten yüz kat daha iyidir diye bir süre takibe aldım. Konusu Barcelona üzerineydi ve bu kentin tanıtımı yapılıyordu.

Hani bir klişe cümle varya; çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? Şimdi Türkiye'deki insanların yaşam koşulları göz önüne alındığında çok gezen bilir felsefesi biraz tırışkadan teyyare oluyor. Hal böyle iken, en azından okumak yada bu tarz programları takip ederek en azından kültür farklarımızı tartmış olur ve genel kültürümüzü geliştirmiş oluruz. Hiç olmazsa manken yada ünlü şarkıcıların tangalı vs. şekilde kıçına bakmaktan daha yararlı birşey yapmış oluruz :)

Sözüm türk televizyoncularınadır, yanlış anlaşılmasın ;)

2 yorum:

  1. Sonuna kadar katılıyorum.Birisinin bu işe dur demesi lazım

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımınız için teşekkür ederim.Size sonuna katar katılıyorum.Malesef..
    Saygılar

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...