22 Tem 2009

Mozilla Firefox 3.5 indir - inceleme



Yepyeni özellikleriyle diğer sürümlerinin en üst seviyesine çıkan Mozilla Firefox, 3.5.1 sürümünü piyasaya sundu bile. Bizde bu konuda bir araştırma yapalım dedik.

Güvenlik Özellikleri:

- Anti-Malware: Mozilla Firefox artık sizi tüm virüslerden, solucanlardan, truva atlarından ve spyware'lerden korumaya yönelik bir sistem geliştirdi. Farzedelim yanlışlıkla bilgisayarınıza zarar verecek tehlikeli bir siteye giriş yaptınız. Firefox bu durumda açacağı tam ekran bir uyarı penceresi ile birlikte sizi bu websitenin güvenli olmadığına dair uyaracaktır. Hiç durmadan ilerleyip güncellenen saldırı sitelerinin listesi sayesinde Firefox'unuz daima güvenli bir şekilde kalacak.

- Anti-Phishing - Hesap Hırsızlığına Karşı: İnternette güvenli bir şekilde alışveriş yapmak ve işlerinizi halletmek artık çocuk oyuncağı. Mozilla Firefox güncellemeleri sayesinde tehlikeli siteleri gün boyunca 48 defa listeler ve bu liste her güncellemeyle birlikte tarayıcınıza otomatik olarak bildirilir.

- Ebeveyn Kontrolü: Ebeveyn kontrolü ayarları sayesinde Windows Vista ile uyumlu çalışan Firefox 3 istenmeyen downloadlara (İndirme) ve istenmeyen websitelere karşı da önlem almanızı sağlar. Bu sayede çocuklarınızın internette güvenle dolaşmalarını garanti eder.

- Anti-Virus Yazılımı: Mozilla Firefox 3'ün içerisine entegre şekilde bulunan antivirüs programı sayesinde download ettiğiniz dosyalar size gösterilmeden önce virüs taramasından geçer ve bu sayede zararlı dosyaların varlığı bilgisayara daha henüz girmişken tespit edilir.

Kişiselleştirme Özellikleri:

- Eklenti Yöneticisi: Bu özellik sayesinde istediğiniz tüm eklentileri tarayıcınıza çok basit bir biçimde yükleyebilirsiniz. Bu şekilde artık eklenti sitelerini ziyaret etmenize de hiç gerek kalmıyor. İndirme yöneticisi sayesinde eklentileri tarayıcınız vasıtasıyla aratabilir ve çok kolay bir biçimde bulup indirebilirsiniz. İsteğe göre de kısayol tuşları ile ulaşabileceğiniz bu indirme yöneticisine 2 tıklama ile de ulaşabilirsiniz.

- Kişiselleştirme İçin 5,000'in Üzerinde Yöntem: Çok büyük bir hızla büyüyen eklenti kütüphanesinde daha henüz şimdiden 5,000'in üzerinde eklenti bulunmaktadır. Bu eklentiler sayesinde internette sörf yapma deneyiminizi çok daha keyifli, güvenli ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Her kişiye göre bir eklenti bulunan bu dev kütüphanede arayıp da bulamayacağınız bir özellik yok gibi birşey. Web geliştiricileri için, çocuklar için, gençler için, borsacılar için, sporcular için, kısacası her kişi için bir eklenti bu dev kütüphanede mevcut ve kullanıma hazır durumda.

- Tarayıcı Görünümü: Tarayıcınızı isteğiniz doğrultusunda renklendirebilir ve çeşitli temalar ile süsleyebilirsiniz. Buradaki temalar sayesinde istediğiniz her türlü internet tarayıcısı görünümünü bulabilirsiniz. Yüzden fazla özgün temayı barındıran Firefox ile kendi kişiliğinizi yansıtabilirsiniz.

Ek özellikler hakkında daha fazla bilgi almak için Tıklayın.

Mozilla Firefox 3.5 İndirmek için Tıklayın.

Mozilla Firefox 3.5 Resmi Websitesi için Tıklayın.

Makalenin derlenmesinde alınan ek bilgi adresi: Tamindir.com
Tabuhan Özçelik

5 yorum:

  1. Ben Firefox 3.5.0 sürümü ilk çıktığında kurmadım bilgisayara, Portable sürümünü kullandım. 3.5.1 sürümü çıktığında ise kurayım dedim. Hataların çoğu düzeltilmiştir diye, ama bir kaç hata ile karşılaştım. Bu hataları geri dönüşüm yaptım Mozilla'ya en ısa sürede çözerler sanırım.

    YanıtlaSil
  2. Ben ne olursa olsun OPERA diyorum her şartta...Hızlı ve güvenli...Özellikle FF hızlı dendiği için kurayım dedim ama orada öylece duruyor...Opera dan vazgeçemiyorum...FF kenarda alternatif olsun diye bekliyor.Pek işim düşmese de...

    YanıtlaSil
  3. merhaba ne oldu da bu pr niz düştü sizinya :S:S:S
    4 tü 2 olmuşşş

    YanıtlaSil
  4. @Gizemliblog, merhaba sizede...

    Google'dan ister istemez bir ceza aldık. Ya aşırı link çıkışından yada 1 hafta önceki yayınlanan bir yazı dolayısı ile vurulan spam damgası yüzünden oldu. İlgili yerlere başvuruda bulundum. Umarım tekrar PR4 oluruz.

    İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Türkiyenin böyle bir paylaşıma ihtiyacı var diye düşünüyorum bu güzel paylaşım teorisi için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...