25 Tem 2009

Sosyal İmleme Sitelerinin Faydaları ve Kullanımı (Video)

Bildiğiniz gibi biz blogcuların en büyük sorunu ziyaretçi kitlesi oluşturmaktır. Blogumuzda paylaştığımız yazıların diğer insanlar tarafından da okunup takip edilmesini istemek en doğal hakkımızdır. Fakat bunun için çeşitli yolları kullanarak sürekli aktif olmamız gerekiyor. Bu yollardan biri Sosyal İmleme Siteleridir.

Açıklama yapmak gerekirse; Sosyal İmleme Siteleri, yazdığımız yada başka sitelerden bulduğumuz makaleleri paylaşabileceğimiz bir platformdur. Özellikle blogcular için büyük bir önem taşıyan bu tarz imleme siteleri sayesinde, dikkat çekebilir ve ziyaretçi kitlenizi yavaş yavaş yükseltebilirsiniz. Fakat yüzlerce takipçiniz olacak diye de bir garanti veremeyiz. Ama mantık olarak bakarsak; akmasada damlar deyimini uygulayabiliriz.

Türkçe içerikli bir blog yayını yapıyorsanız, ziyaretçi kitlesi oluşturmak biraz zaman alabiliyor. Bunun sebebi, sosyal imleme sitelerinin kullanımını istismar edenler çok sayıdadır. Hal böyle olunca da, yolladığımız yazılar tozlu arşivlere gömülüp gidiliyor. Ama bu işi iyi bir şekilde yapan yerli imleme siteleri de mevcut tabiki...

Eğer İngilizce içerikli bir blog yayını yapıyorsanız ve bu blog gerçekten insanların yararına olan makaleler içeriyorsa; ziyaretçi kitlesi oluşturmanız çok daha kolay ve zevklidir. Yabancı imleme siteleri, yurtdışı piyasasında oldukça popülerdir. Bunların başını Digg.com çekiyor tartışmasız bir şekilde...

Digg'de türkçe içerikli makalelerde paylaşabilirsiniz ama etkisini göreceğinizi sanmıyorum. Fakat yararlı ve güncel bir konuda hazırladığınız İngilizce bir makaleyi Digg vasıtasıyla paylaşıma sunarsanız geri dönüşümü maksimum derecesine çıkacaktır. Günlük bazda, binlerce tekil ziyaretçi çekebilirsiniz. Tabi bu sizin makalenizin kalitesine bağlı bir durumdur.

İngilizceniz yazma derecesinde orta sıralarda ve düzgün bir cümle kurabilecek kapasitesinde ise hiç durmadan ilk olarak bir ingilizce içerikli blog kurmalısınız. Göreceksiniz; kısa sürede çok iyi bir takipçi listesine sahip olacaksınız.

Şimdi imleme siteleri hakkında bilgisi olmayan yada yeni başlayan blogcular için temel bir imleme site kullanımı videosu hazırladım. Video'da bahsetmiş olduğum yerli imleme sitesinin adresi; Tusul.com



Video Sahibi (Anlatım): Tabuhan Özçelik

Video Süresi: 3:16 dakika

Video İçeriği: İmleme Sitelerinin faydası - Tusul.com'a Kayıt - Tusul.com'a Yazı Gönderme

1 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...