19 Ağu 2009

O'nun Gözünden Dünya(!)

Bu anlatacağım haberi geçen gün bir gazetede okumuştum ve çok dikkatimi çekti.Bende sizinle paylaşayım dedim.

Kendi Gözünden Dünya

Kanadalılı bir film yapımcısı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir belgesel çekecek.Özgünlüğünün nedeni ise kamera yerine kendi gözünü kullanması.İşte yazımın devamı:

Yabancı internet sitelerinde okuduğum kadarıyla, çocukken bir silahlı saldırada tek gözünü kaybeden Rob Spence adında yapımcı bunu bir avantaja dönüştürecek.Belçikada yaptığı basın toplantısında; " Eyeborg" dediği belgesel projesini anlattı.Projenin ekipmanları ise şunlar;
  1. Takma gözüne bir kamera
  2. Bir batarya
  3. Mini bir devreye yerleştirilen kablosuz bir verici


Rob Spence, belgeselini çekimiyle eşzamanlı bir şekilde kişisel blogu olan "http://www.eyeborgblog.com" sitesinde yayınlayacak.

"Aslında tüm fikir gözetlenme konusunda bir belgesel çekmek. Gözetlenme karşısında adalet arayan bir tür kahraman olacağımı sanıyorum" diyen 36 yaşındaki Rob Spence, Kanada'nın Toronto kentinde 12 bin kamera bulunduğunu ve insanların bu gözetleme kameralarından rahatsızlık duymamalarının garip olduğunu ifade etti.


Kanadalı yapımcı, bazılarının projesini özel yaşama müdahale biçiminde değerlendirdiğini belirterek, "Soyunma odasına, banyoya girmeyeceğim. Gerekmediğinde kamerayı kapatacağım" diye konuştu :)

1 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...