10 Eki 2010

CommentLuv ile Alt Sayfalara Backlink Güçlendirmesi

DüşünGeç'te SEO adına paylaşımlar yapmaya başladığımdan beri; gerek bloguma gelen yorumlarda, gerekse makalelerimi paylaştığım forum sitelerindeki yorumlarda paylaşım yapmaya teşvik edici tebrikler alıyorum. Zaten bu tür yorumlar gelmese ne yapardım bende bilmiyorum. Dükkanı kapatır giderdim herhalde :) Ama önemli olan yaptığın işe inanmak. Ben paylaştığım makalelerin, herkesin anlayabileceği ve herkesin işine yarayabileceği paylaşımlar olduğuna inandığım için benim açımdan bi' problem yok. Neyse konumuza dönsek iyi olacak.

Başlıkta belirtmiş olduğum CommentLuv nedir bundan bahsedelim ilk önce...

CommentLuv bir Wordpress eklentisidir. Site/Blog yazılarına yapılan yorumlarda, eğer yorum sahibi yorum formundaki "URL" kısmına bir site adresi yazmışsa ve yorum formunun hemen altında bulunan CommentLuv kutucuğunu işaretlemişse, sitesindeki son yazının linki "Text Link" şeklinde ve "Dofollow" olarak gözükecektir. Yani bu ne demek oluyor?

Herhangi bir sayfaya yaptığınız yorumda eğer bu anlattığım işlemleri yaptıysanız, yorum yaptığınız sayfadan kendi alt sayfanıza Dofollow ve Textlink şeklinde bir backlink almış oluyorsunuz.

Yalnız bu bir Wordpress eklentisi diye sakın sadece Wordpress sistemli sitelerinizi CommentLuv'da kullanabileceğinizi sanmayın. Wordpress dışında, Blogger tabanlı siteleriniz ve daha birkaç farklı sistemdeki blog veya sitelerinizi CommentLuv kullanan sitelerde uygulayabilirsiniz.

Buraya kadar ki kısımda CommentLuv'un işleyişi hakkında bilgi verdik. Şimdi ise bunu en iyi ve en doğru şekilde nasıl kullanırız onu öğretelim.

Gerekli Olan Malzemeler:

1. Sabit bir konusu olan ve konu ile alakalı domaini olan bir site. (Örneğin: Diyet Sitesi)

2. Google Adwords Keyword Tool gibi bir kelime aracı ile alt sayfalar için title seçimi yapmak. (Örneğin: Günlük Diyet Yemekleri)

3. Örneğimizden yola çıkarak "Günlük Diyet Yemekleri" başlıklı bir yazı sayfası hazırlamaya geçiyoruz. Yalnız bu konuda titiz davranmanızı tavsiye ediyorum. Temiz ve özgün bir içerik şu aşamada bize en lazım olan etkenlerden biridir. (Bkz: Makale Yazma Teknikleri)

Bu malzemeleri temin ettikten sonra ilk yazımızı yayınlıyoruz. Google Add URL ve AutoPinger gibi işlemleri bitirdikten sonra, yazı sayfasını 1-2 imleme sitesinde imliyoruz (Bkz: Sosyal İmleme Siteleri). Daha sonrasında ise 3-4 gün siteyi kendi haline bırakıyoruz. Hatta sabredebilirseniz bu işlemleri yaptıktan sonra 1 hafta hiç ellemeyin.

Bu 1 haftalık süreçten sonra sitemize girmiş olduğumuz tek yazımızı CommentLuv ile güçlendirmeye başlıyoruz. Yalnız site daha çok taze olduğu için şimdilik bu sayfaya 4-5 yorum kasacağız. Bu yüzden ilk alt sayfalarınızın başlıklarını seçerken, rekabeti en düşük olan kelime gruplarını seçin. Çünkü site yeni olduğu için fazla bir backlink çalışması yapılamayacak bu ilk sayfalara... Ancak daha sonraki ekleyeceğiniz yazılar için bu 4-5 yorumluk backlink alımını birkaç tık yukarı çıkarabilirsiniz. Ama sakın dozunu kaçırmayın. Herşey sistematik olarak yürüsün.

İlk sayfanızın title'ı 5 kelimelik bir hedef kelime olsun ama ilk sayfaya kolay çıksın yeter. Sitenin yaşı ilerledikçe, rekabeti en düşük seviyeden üst seviyelere doğru çıkarabilirsiniz. Önemli olan her alt sayfaya backlink çalışması yapmak. Belki bazılarınıza bu 4-5 yorum çok az gelebilir ama bu 4-5 yorumun her birini farklı IP'deki sitelerden yaparsanız, tek bir siteden aldığınız 4-5 yorum linkinden çok daha fazla bir etkisi olacaktır.

İşin prensibi tam olarak budur. En azından bu benim kendi yöntemimdir. Fakat bu çalışmayı periyodlar halinde uygulamayı unutmayın. Mesela açın bi' Excel sayfası ve yapacağınız işlemleri günü gününe uygulamaya çalışın.

Birde son olarak CommentLuv eklentisi olan sitelere örnek olması açısından arşivinize atmanız için 3 adette site adresi öneriyorum:

  • blog.hichamaged.net
  • canadianfinanceblog.com
  • actingschoolwebsite.com

Hadi bakalım iyi çalışmalar :)

Dipnot: Arkadaşlar, takıldığınız veya eklemek istediğiniz şeyleri yorum olarak yazabilirsiniz. Yorum yapmak size bi' şey kaybettirmez, aksine ufkumuzun genişlemesi açısından sizin ve benim bilmediğimiz farklı farklı şeyler öğrenebiliriz. Bu konuda bir hassas olursak sevinirim.

8 yorum:

  1. Türkiyede şu ana kadar karşılaşmadığım, ama yabancı sitelerde ciddi şiekilde kullanılmaya başlanan bir eklentidir. Kullananlara zati müteşekkiriz :D

    Tavsiyelerin için teşekkürler Tabuhan

    YanıtlaSil
  2. Blog yazılarını takip etmeye çalışıyorum ve gerçekten yararlı buluyorum. Fakat ilginç gelen bir şey buldum. Hiçbir kötü niyetim olmadığını belirterek soruyorum:
    SEO hakkında gerçekten yararlı makaleler yazıyorsun ama niçin dusungec.com'un PR 0 gözüküyor?

    YanıtlaSil
  3. @Harun Korkmaz

    Yorumun için teşekkür ederim.

    Estağfurullah diyerek başlamak istiyorum söze :) Sorduğun soruda herhangi bir art niyet aramadım zaten.

    PR 0 evet. Bunun sebebi, blogum için nerdeyse son 7-8 aydır hiçbir backlink çalışması yapmadım. Yani forumlardan ve imleme sitelerinden gelen linklerin dışında herhangi bir backlink getirisi yok. Zaten şuan için herhangi bir çalışma yapmayı düşünemem, çünkü çalışma yaptığım sitelerle ilgilenmekten buraya zaman ayıramam.

    Kaldı ki, PR ile hiçbir yere varılamayacağını üstüne basa basa vurgulamak isterim. Pagerank'ın algoritması çok önceleri çözüldüğü için, Google; arama sonuçlarında Pagerank'ın etkisini düşürdü ve hatta hiç kaale bile almıyor.

    Yararlı makale yazmak (daha doğrusu özgün ve yararlı makale yazmak) eskiden sitenin değerine değer katardı. Ancak artık işler çok farklı boyutlara ulaştı. Otoriter diye tabir ettiğimiz kaliteli ve PR'li sitelerden destek amaçlı backlink almadığımız sürece büyük ihtimal dusungec.com'un PR değeri sıfır kalacak.

    Aslında ücretli şekilde backlink satın alınabilir ama benim amacım PR yükseltmek değil, sadece yanlış bilinen SEO yöntemlerini açıklamak ve modern SEO bilgi ve haberlerini blogumda paylaşmak...

    Umarım durumu iyi özetleyebilmişimdir Harun :)

    YanıtlaSil
  4. Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Bilgiler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler bilgiler için. Uzun zamandır takip ediyorum blog'unuzu.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...