8 Eki 2010

Yahoo'dan Yeni Arama Özelliği

Arama motoru piyasasının %65'lik oranını elinde tutan Google'ın hemen ardından 2. sırada bulunurken, hızlı bir çıkışla popülaritesini bir anda artıran Bing'e yerini kaptırıp 3. sıraya düşen Yahoo, arama sonuçlarına yeni ve banada cazip gelen bir özellik eklemiş.

Buna göre, artık Yahoo'da yaptığımız aramalarda herhangi bir şarkıcı ismi veya vizyona girmiş olan filmlerin isimlerini yazdığımızda karşımıza ilk sırada aradığımız şey ile alakalı hoş bir menü geliyor. Bunu isterseniz resimler ile açıklayalım.

Bu arama özelliği daha yeni olduğu için ben sadece Tarkan ile ilgili bir Türk işi özellik görebildim :) Onun dışında tüm yabancı popstar veya yabancı filmlerin aramasını yapıp bu sonuçlara ulaşabilirsiniz. Şimdi Tarkan ile ilgili arama için çıkan sonuçlara bir göz atalım:

İlk resmimizde gördüğünüz gibi Tarkan yazınca çıkan ilk sonuç "Albums" sekmesi ile başlıyor. Buradan görüldüğü gibi "Vay Anam Vay" - "Dilli Düdük" - "Arada Bir" gibi parçaları online music player ile dinleyebiliyorsunuz.

İkinci resimde, "Images" sekmesine tıkladığınızda Tarkan'a ait resimler karşımıza geliyor.
Üçüncü resimde, "Videos" sekmesine tıkladığınızda Tarkan'ın kliplerini Youtube, MySpace gibi ortamlarda izleme imkanı tanınıyor.

Son resimde, "Twitter" sekmesine tıkladığınızda ise Tarkan'ın kişisel Twitter mesajları listeleniyor.
Gördüğünüz gibi oldukça kullanışlı ve kaliteli bir arama özelliği ile Yahoo güzel bir adım atmış oldu.

1 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...