16 Ağu 2009

Eskimeyen Şarkılarda Varmış!

Şu yıllarda şarkılarda o kadar karmaşa var ki hangi sanatçının ne yaptığını bilemiyoruz.Bazende bakıyoruzki ülke listelerinde bir numara olan şarkı bir sonraki yıl hatırlanmıyor.Ama bunların arasından sıyrılan artık "kültleşmiş" parçalarda bulunmakta.Bende kendime göre hiç eskimeyecek -kuşaktan kuşağa geçecek- dediğim parçalar var.Size o parçaları ve hakkında ufak notlarımı elimden geldiğince titiz bir şekilde paylaşacağım.

1)Gogol Bordello - Start Wearing Purple!


Hiç eskimeyen deli-dolu müziğiyle Gogol Bordello'nun Start Wearing Purple'ı 7-70'e herkesin seveceği türden bir parça.Bu listeye eklenmesdi liste eksik sayılır diyebilirim.

2)Michael Jackson-Billy Jean


Michael Jackson'ın Billy Jean parçasını bilmeyeneniz yoktur herhalde.Billy Jean'i Michael Jackson'dan başka yorumlayanlarda oldu.Örneğin; The Lost Fingers'ı dinlemenizi tavsiye ederim.

3)Jon Bonjovi - You Give Love a Bad Name


80'lerin unutulmaz şarkısı "You Give Love a Bad Name" Eskimeyen Şarkıların benim için vazgeçilmezi.Bonjovi'nin etkin olduğu yıllarda onbinleri çoşturan şarkı şuan da yeni nesili çoşturuyor.80'lere boşuna müziğin altın çağı dememişler.

4)Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Nirvana'nın vokali olan Kurt Cobain'in sansanyonel ölümünden sonra Nirvana ölümsüzleşti diyebiliriz.Hala dünyanın dört bir yanında dinleyici kitlesi olan bir grup Nirvana.Smells Like Teen Spirit'te dinlemekten oldukça zevk aldığım ve eskimeyeceğine inandığım bir parça.

5)Dead or Alive -You Spin Me Right Round


Günümüzde popülerliğini koruyan bir çok şarkı aslında 80'lerin vazgeçilmez şarkıların coverları.Örneğin; Dead or Alive'ın You Spin Me Right Round'ı.Bu parçayı dinlerken aklınıza hala ülke listelerinde Top 10'da olan Florida'nın Right Round'ı aklınıza gelecek.
Böylelikle eskimeyeceğini düşündüğüm Top 5 şarkının listesini sizinle paylaşmış oldum.

1 yorum:

  1. Müthiş bir paylaşım oldu bu Mert, teşekkürler. Michael Jackson'ı bir kez daha anmış olduk böylece ;)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...