6 Eki 2010

Dofollow Profil Backlink Alma Yöntemi

Webmaster arkadaşlar arasında bir SEO tabiri haline gelen "Balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek" klişesine uyarak sizlere daha önce paylaşmış olduğum "Dofollow Backlink Alma Yöntemi" makalenin devamı niteliğinde bir paylaşımda bulunuyorum. Makaleyi incelerseniz size kalıcı backlink'in önemi hakkında kısa ve öz bir açıklama yapmıştım. Bunun önemini kavradıktan sonra sitemizi güçlendirmek için nerelerden, ne şekilde ve nasıl backlink alabiliriz buna değinelim isterseniz.

Adım adım anlatmak gerekirse:

1. Google.com'a girip, şu arama kodunu (" inurl:index.php "powered by vbulletin" +health ") yapıştırıp enter'a basıyoruz. Not: "Kırmızı renkte belirtmiş olduğum kısma siz içeriğiniz ile alakalı bir kelime yazabilirsiniz."

2. Bu sayede karşımıza dofollow profil backlink alabileceğimiz forum siteleri çıkıyor. Seçtiğimiz herhangi bir foruma girip, bir üyelik açıyoruz.

3. Ardından "Edit Profile" kısmından "HomePage URL" kısmına sitemizin adresini yapıştırıp, ayarlarımızı kaydediyoruz.

4. Son olarakta, profil sayfamızın linkini önce Pingler veya AutoPinger gibi bir ping sitesinde pingliyoruz. Daha sonra ise sosyal imleme sitelerinde bu linki paylaşıp, profil sayfamıza da backlink sağlamış oluyoruz.

Sosyal imleme siteleri için "Do Follow Sosyal İmleme Siteleri" makalemi inceleyebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sitemiz için kalıcı profil sayfalarından backlink sağlamış olacağız. Fakat hayatta herşeyde bir orantı olduğu gibi, bu işte de aşırıya kaçmamak çok önemli noktalardan biridir. Sitenin içeriği ve yaşına göre günlük açacağınız profil sayfalarının sayısını iyi ayarlayın ki, daha sonra filtre tehlikesi yaşamayın.

Şimdilik anlatacaklarım bu kadardı. Bir sonraki makalemde, başka bir backlink alma yönteminden bahsedip bu profil link sistemini daha aktif bir şekilde kullanmanın inceliklerini anlatacağım.

Backlink'iniz bol olsun....

2 yorum:

Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...